Statis kupio i Maestral

Bez autora
Jul 07 2015

Prodajni proces crnogorskog Maestrala završen je danas potpisivanjem kupoprodajnih ugovora između kompanija Hit i Monte Rock iz Podgorice, čiji je osnivač i izvršni direktor Petros Statis. Kompanija Hit je, kako je saopšteno, dogovor o prodaji 75,01 odsto udjela osnovnog kapitala u Hit Montenegru i pripadajućih nekretnina i turističkih objekata kompleksa Maestral, danas sklopila sa Monte Rock-om. Iz slovenačke kompanije Hit su kazali da će Maestral i u budućnosti zadržati svoje ime, dok će određivanje ukupne cijene transakcije zavisiti od rezultata poslovanja kompanije Hit Montenegro tokom ljetnih mjeseci. Kompanija Hit, kao se navodi, planira dalju poslovnu saradnju sa kupcem. "Investiranje u zavisno društvo Hit Montenegro matična kompanija Hit ponudila je na tržištu u skladu sa programom finansijskog i poslovnog restrukturiranja i uzimajući u obzir smjernice strateško-razvojnih planova.

Prodajni proces crnogorskog Maestrala završen je danas potpisivanjem kupoprodajnih ugovora između kompanija Hit i Monte Rock iz Podgorice, čiji je osnivač i izvršni direktor Petros Statis.

Kompanija Hit je, kako je saopšteno, dogovor o prodaji 75,01 odsto udjela osnovnog kapitala u Hit Montenegru i pripadajućih nekretnina i turističkih objekata kompleksa Maestral, danas sklopila sa Monte Rock-om.

Iz slovenačke kompanije Hit su kazali da će Maestral i u budućnosti zadržati svoje ime, dok će određivanje ukupne cijene transakcije zavisiti od rezultata poslovanja kompanije Hit Montenegro tokom ljetnih mjeseci.

Kompanija Hit, kao se navodi, planira dalju poslovnu saradnju sa kupcem. "Investiranje u zavisno društvo Hit Montenegro matična kompanija Hit ponudila je na tržištu u skladu sa programom finansijskog i poslovnog restrukturiranja i uzimajući u obzir smjernice strateško-razvojnih planova. Prodajni proces se po planiranim fazama realizovao u saradnji sa društvom Alta Skupina iz Ljubljane, koje je kao ekskluzivni finansijski savjetnik pri prodaji uspješno sprovelo transparentni prodajni postupak", navodi se u saopštenju.

Stathis je, kako se dodaje, međunarodnoj turističko-privrednoj javnosti najpoznatiji po ulozi investitora i menadžera nekih od najluksuznijih resorta svjetskog lanca Aman, među kojima i Aman Sveti Stefan i Aman Grand Canal Venice.

„Pregovore za sklapanje kupoprodajnih ugovora pratilo je predavanje obavezujućih ponuda i sprovođenje pažljivog pregleda, posjeta lokaciji i učešće na menadžment prezentaciji. Nakon dva odvojena, a povezana kupoprodajna ugovora, kupac će preuzeti Resort Maestral uz ispunjavanje svih uslova za završetak prodajnog postupka“, dodaje se u saopštenju.

Na konačnu ukupnu cijenu transakcije će uticati i rezultati poslovanja kompanije Hit Montenegro sve do 31. avgusta ove godine.

Stathis je kazao da sa velikim zadovoljstvom danas objavljuje da su zaključeni sporazumi o kupovini 75,01 odsto udjela kompanije Hit Montenegro kao i odgovarajućih turističkih objekata i nekretnina koji su bili u vlasništvu i posjedu kompanije Hit Slovenija.

»Ovom prilikom bih želio da se zahvalim svim stranama koje su bile uključene u proces, a koje su pokazale istinski profesionalizam i predanost u cilju zaključenja ovog sporazuma od obostranog interesa«, rekao je Stathis.

Crna Gora je, kako je ocijenio, mjesto velikog ličnog i poslovnog značaja, pa se u kompaniji unaprijed raduju doprinosu i podršci njenim potencijalima.

»S obzirom na to da smo već komšije, imajući u vidu naš Aman Sveti Stefan koji je u neposrednoj blizini Maestrala, izuzetno cijenimo ovu priliku, poznavajući veoma dobro potencijal koji ima ovo područje. Naš cilj je investiranje u postojeće kapacitete, kao i jačanje i širenje reputacije koju ovaj rizort već posjeduje«, poručio je Stathis.

On je dodao da, ulazeći u jedan novi izazov, čvrsto vjeruju u posvećenost zaposlenih.

»Sada je broj zaposlenih u našoj grupi preko hiljadu i konstanto raste, a imajući u vidu i investiciju koja će uslijediti kada je riječ o novom hotelu Kraljičina plaža, dokazali smo da je naše u tome što podržavamo dugotrajne veze pružajući prilike kroz dugoročne investicione projekte«, kazao je Stathis.

Predsjednik uprave kompanije Hit, Dimitrij Piciga, saopštio je da se mogućnost prodaje Maestrala ostvaruje u pravom trenutku, a prvenstveno uz odgovarajući interes kupca.

„Maestral nijesmo namjeravali da prodamo po svaku cijenu, kao što smo na početku prodajnog procesa i najavili. Napore sada usmjeravamo na obezbjeđivanje dobrog poslovanja zavisnog društva Hit Montenegro u ljetnim mjesecima“, kazao je Piciga.

On je najavio da će i u narednom periodu u okviru poslovnih veza s novim vlasnikom razvijati potencijal povezivanja destinacija i kruženja gostiju, a, kako je rekao, ostaje otvorena i poslovna mogućnost da kompanija Hit upravlja kazinom u rizortu Maestral.

S obzirom na efekte prodaje Mestrala, u kompaniji Hit objašnjavaju da će značajno doprinjeti poboljšanju strukture kapitala i likvidnosti društva, uticati na smanjenje zaduženosti i omogućiti sprovođenje novih investicija s većim udjelom sopstvenih sredstava.

»Maestral nesumnjivo ostaje jedna od najuspješnijih slovenačkih privrednih priča u Crnoj Gori, za šta zahvalnost ide svima koji su svih godina zajednički učestvovali. Dostupnost svježeg investicionog kapitala će Maestralu omogućiti dalji razvoj i modernizovanje u skladu sa trendovima na svjetskim tržištima“, rekao je Piciga.

Kompanija Hit će se, kako je zaključio, u okviru poslovnih veza i dalje zalagati da doprinese obezbjeđivanju sveobuhvatnosti i kvaliteta turističko-zabavnih usluga Maestrala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik