Lorencin: Financijski rezultat ovogodišnje sezone blizu 8 milijarda eura

Bez autora
Jul 07 2015

U prvih je šest mjeseci ove godine Hrvatsku posjetilo 4,18 milijuna turista, koji su ostvarili 16,86 milijuna noćenja, što je 7% više turista i 4,76% više noćenja nego u istom razdoblju lani. Podake o turističkom prometu u prvoj polovini godine predstavili su na otoku Krku ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić. Ministar turizma ocijenio je da su ovi turistički rezultati ostvareni radom svih u turističkom sektoru, pogotovu konkurentnošću privatnog sektora i turističkog proizvoda, te je ocijenio da bi ove godine financijski rezultat sezone mogao biti blizu 8 milijarda eura. Najviše noćenja od siječnja do lipnja ove godine ostvareno je u Istarskoj županiji, 5,4 milijuna, što je 32,6% od ukupno zabilježenih noćenja te 4,2% više nego u istom razdoblju lani.

U prvih je šest mjeseci ove godine Hrvatsku posjetilo 4,18 milijuna turista, koji su ostvarili 16,86 milijuna noćenja, što je 7% više turista i 4,76% više noćenja nego u istom razdoblju lani.

Podake o turističkom prometu u prvoj polovini godine predstavili su na otoku Krku ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Ministar turizma ocijenio je da su ovi turistički rezultati ostvareni radom svih u turističkom sektoru, pogotovu konkurentnošću privatnog sektora i turističkog proizvoda, te je ocijenio da bi ove godine financijski rezultat sezone mogao biti blizu 8 milijarda eura.

Lorencin zadovoljan rezultatima

Najviše noćenja od siječnja do lipnja ove godine ostvareno je u Istarskoj županiji, 5,4 milijuna, što je 32,6% od ukupno zabilježenih noćenja te 4,2% više nego u istom razdoblju lani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik