Velike mogućnosti za ekonomsku saradnju sa Finskom

Bez autora
Jul 07 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Finske u Srbiji Peku Orpanu, kojem je tom prilikom preneo zahvalnost na saradnji i ličnom doprinosu unapređenju odnosa dveju zemalja. Vučić je istovremeno ocenio da su politički odnosi između Srbije i Finske dobri, uz napomenu da postoje velike mogućnosti za ekonomsku saradnju, što potvrđuje i interesovanje finskih kompanija za ulaganje u Srbiji. Na sastanku je bilo reči i o tome kako uspešno završiti pregovore sa kompanijom SISU oko ulaganja u pribojski FAP, jer bi to bilo u interesu obe zemlje. Orpana je istakao da je za njega bila privilegija da bude ambasador svoje zemlje u periodu velikog napretka Srbije. On je naglasio da Vlada Finske ima veliko poverenje u Vladu Srbije, čemu je, kako je dodao, doprinela i uspešna poseta Vučića Finskoj u januaru ove godine.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Finske u Srbiji Peku Orpanu, kojem je tom prilikom preneo zahvalnost na saradnji i ličnom doprinosu unapređenju odnosa dveju zemalja.

Vučić je istovremeno ocenio da su politički odnosi između Srbije i Finske dobri, uz napomenu da postoje velike mogućnosti za ekonomsku saradnju, što potvrđuje i interesovanje finskih kompanija za ulaganje u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o tome kako uspešno završiti pregovore sa kompanijom SISU oko ulaganja u pribojski FAP, jer bi to bilo u interesu obe zemlje.

Orpana je istakao da je za njega bila privilegija da bude ambasador svoje zemlje u periodu velikog napretka Srbije.

On je naglasio da Vlada Finske ima veliko poverenje u Vladu Srbije, čemu je, kako je dodao, doprinela i uspešna poseta Vučića Finskoj u januaru ove godine.

Takođe, ambasador je istakao podršku Finske procesu evropskih integracija Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik