Pejpal procenjen na 44 milijarde dolara

Bez autora
Jul 07 2015

Sistem elektronskog plaćanja Pejpal (PayPal), koji najveća svetska internet aukcijska kuća Ibej (eBay) planira da odvoji u nezavisnu kompaniju, procenjen je na 44 milijarde dolara.Akcije Pejpala su u ponedeljak bile uključene u trgovački sistem berze Nasdak s napomenom "u očekivanju emisije" i posle malih kolebanja njihova vrednost je fiksirana na 36,4 dolara. Na taj način Pejpal čini oko 60 odsto tržišne kapitalizacije Ibeja. Od 6. jula akcije Ibeja su dostupne u dve varijante - s pravom na dobijanje akcija Pejpala posle reorganizacije i bez takve mogućnosti.

Sistem elektronskog plaćanja Pejpal (PayPal), koji najveća svetska internet aukcijska kuća Ibej (eBay) planira da odvoji u nezavisnu kompaniju, procenjen je na 44 milijarde dolara, piše Fajnenšl tajms.

Akcije Pejpala su u ponedeljak bile uključene u trgovački sistem berze Nasdak s napomenom "u očekivanju emisije" i posle malih kolebanja njihova vrednost je fiksirana na 36,4 dolara.

Na taj način Pejpal čini oko 60 odsto tržišne kapitalizacije Ibeja. Od 6. jula akcije Ibeja su dostupne u dve varijante - s pravom na dobijanje akcija Pejpala posle reorganizacije i bez takve mogućnosti.

Zvanično razdvajanje će biti obavljeno 20. jula, akcionari Ibeja će dobiti po jednu akciju Pejpala na svaku akciju Ibeja koja im pripada.

Pejpal je prvi put sproveo inicijalnu javnu ponudu 2002. posle čega je Ibej kupio kompaniju za 1,3 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik