Saradnja srpskih preduzeća sa "Dženeral elektrikom"

Bez autora
Jul 08 2015

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa direktorom kompanije "Dženeral elektrik" za jugoistočnu Evropu Getanom Masarom o saradnji ove kompanije sa srpskim preduzećima. Sertić je tom prilikom podsetio na to da je nedavno održan skup „Dan dobavljača Dženeral elektrika“ bio dobar način za predstavljanje srpskih preduzeća i njihovo uključivanje u lance dobavljača velikih svetskih kompanija. On je naglasio da je Srbija veoma posvećena ekonomskim reformama koje će je učiniti još povoljnijim mestom za poslovanje, kako za domaća preduzeća, tako i za nove investitore. Masara je rekao da je interesovanje za saradnju sa "Dženeral elektrikom" pokazalo više od 100 srpskih kompanija iz oblasti zdravstva, metalnih komponenti, proizvodnje plastike i industrije softvera, pri čemu je njih 30 prošlo prvi krug selekcije i u toku je dalji odabir.

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa direktorom kompanije "Dženeral elektrik" za jugoistočnu Evropu Getanom Masarom o saradnji ove kompanije sa srpskim preduzećima.

Sertić je tom prilikom podsetio na to da je nedavno održan skup „Dan dobavljača Dženeral elektrika“ bio dobar način za predstavljanje srpskih preduzeća i njihovo uključivanje u lance dobavljača velikih svetskih kompanija.

On je naglasio da je Srbija veoma posvećena ekonomskim reformama koje će je učiniti još povoljnijim mestom za poslovanje, kako za domaća preduzeća, tako i za nove investitore.

Masara je rekao da je interesovanje za saradnju sa "Dženeral elektrikom" pokazalo više od 100 srpskih kompanija iz oblasti zdravstva, metalnih komponenti, proizvodnje plastike i industrije softvera, pri čemu je njih 30 prošlo prvi krug selekcije i u toku je dalji odabir.

Svesni smo potencijala Srbije koji se ogleda u tehničkim kapacitetima i ljudima, istakao je on i dodao da je cilj ove kompanije da uspostavi saradnju sa srpskim preduzećima i uključi ih u porodicu "Dženeral elektrika".

Sastanku su prisustvovali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, potpredsednik Upravnog odbora NALED-a Ana Brnabić i direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPE Nenad Bjelogrlić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik