Grad Bihać kontinuirano pruža podršku obrtnicima

Bez autora
Jul 09 2015

Gradonačelnik Bihaća, Emdžad Galijašević danas je posjetio obrt za proizvodnju tjestenine "MIA" vlasnice Admire Ezić, čiji rad je podržala gradska uprava u dva navrata, a tokom današnje posjete obećana su i dodatna sredstva za nabavku novog uređaja za pravljenje tjestenine.Gradska uprava u posljednje tri godine osigurala je kroz gradski budžet sredstva za razvoj tradicionalnih, kao i obrta u poljoprivredi. Želeći pomoći bihaćkim obrtnicima, osigurana su sredstva za registraciju i sufinanaciranje doprinosa obrtnicima u visini do 50 posto, zahvaljujući čemu je veliki broj obrtnika opstao i danas sa svojom proizvodnjom.

Gradonačelnik Bihaća, Emdžad Galijašević danas je posjetio obrt za proizvodnju tjestenine "MIA" vlasnice Admire Ezić, čiji rad je podržala gradska uprava u dva navrata, a tokom današnje posjete obećana su i dodatna sredstva za nabavku novog uređaja za pravljenje tjestenine.

Gradska uprava u posljednje tri godine osigurala je kroz gradski budžet sredstva za razvoj tradicionalnih, kao i obrta u poljoprivredi. Želeći pomoći bihaćkim obrtnicima, osigurana su sredstva za registraciju i sufinanaciranje doprinosa obrtnicima u visini do 50 posto, zahvaljujući čemu je veliki broj obrtnika opstao i danas sa svojom proizvodnjom.

- Bez jačanja privrede i obrtnika ne možete očekivati jaku ekonomiju i zbog toga se trudimo da u okviru svojih kapaciteta pomognemo svakom ko želi od svoga rada živjeti. Podrška grada Bihaća obrtnicima nije izostala, ali isto tako moram apelirati na sve građane da kupuju domaće proizvode i jačaju ovakve obrte, poput obrta porodice Ezić - kazao je Galijašević.

Obrt "MIA" u posljednjih sedam godina proširio je svoju djelatnost, a trenutna mjesečna proizvodnja kreće se između 500 do 600 kilograma tjestenine, koja se plasira širom BiH, zahvaljujući pored ostalog i ugovoru s Perutninom Ptuj, koja je pomogla ulazak na tržište u Republici Srpskoj (RS).

- Hvala gradonačelniku Galijaševiću na konkretnoj podršci, jer je pokazao kako se štiti domaći proizvođač. Naš proizvod našao se u Trgovačkom centru (TC) Bingo i nadam se da ćemo uskoro svoje proizvode plasirati i u ostalim trgovačkim centrima u našoj zemlji - kazala je Ezić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik