Do modernizacije javne uprave kroz ukidanje dupliranih poslova

Bez autora
Jul 12 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički razgovarala je danas sa novim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Danijelom Bergom o reformi javne uprave.Udovički je u tom kontekstu navela da će se kroz optimizaciju, kao narednoj fazi nakon smanjenja broja zaposlenih, identifikovati duplirani, zastareli poslovi, ali i manjkovi neophodni za modernizaciju javne uprave i brži put ka EU.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički razgovarala je danas sa novim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Danijelom Bergom o reformi javne uprave.

Udovički je u tom kontekstu navela da će se kroz optimizaciju, kao narednoj fazi nakon smanjenja broja zaposlenih, identifikovati duplirani, zastareli poslovi, ali i manjkovi neophodni za modernizaciju javne uprave i brži put ka EU.

Racionalizacija ima širi obuhvat u odnosu na ranije, navela je ona i objasnila da su, na primer, na lokalu obuhvaćena i lokalna komunalna preduzeća, gde ima većeg viška nego u administraciji.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kako je naglasila, veliku pažnju posvećuje komunikaciji sa lokalnim vlastima, kako bi se pronašao način za bolju raspodelu nadležnosti i odgovornosti između republičke i lokalne vlasti, kao i za način finansiranja.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima saradnje na jačanju kapaciteta lokalnih samouprava.

Berg je rekao da je prioritet EBRD da pomogne zemlji da na najbolji način iskoristi svoje potencijale i sredstva, i istakao da je uveren u kvalitet saradnje sa dobrim timovima, kako u Ministarstvu, tako i u Kancelariji EBRD u Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik