Sezona nadmašila očekivanja

Bez autora
Jul 15 2015

Turizam će i ovog ljeta biti prilika da se popuni državni budžet. Zvanični podaci Nacionalne turističke organizacije pokazuju da u Crnoj Gori boravi 20 odsto više gostiju nego prošle godine i turističkih radnika o neočekivano dobroj popunjenosti hotela. Rast turističkog prometa, posjeta i gostiju prethodnog mjeseca je, osim na crnogorskoj obali, zabilježen u nacionalnim parkovima, koje je u junu posjetilo oko 40.000 turista, ali i na sjeveru države, gdje su povećanju broja turista najviše doprinijele pristupačne cijene smještaja i bogat program manifestacija. Da je ljetnja sezona krenula mnogo bolje nego što se očekivalo saglasan je i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, koji ističe da je popunjenost hotela značaj no veća u odnosu na prošlu godinu. Hotelijeri su snizili cijene, što su turističke organizacije dobro ispromovisale na sajmovima u inostranstvu, i to je poguralo sezonu. Posjećenost je jako dobra, a očekujemo da će drugi dio jula i avgust biti još prometniji. Do februara je bilo "mrtvo more” i ovo je mnogo bolje nego što smo se nadali da će biti, rekao je Radulović.

Turizam će i ovog ljeta biti prilika da se popuni državni budžet. Zvanični podaci Nacionalne turističke organizacije pokazuju da u Crnoj Gori boravi 20 odsto više gostiju nego prošle godine i turističkih radnika o neočekivano dobroj popunjenosti hotela.

Rast turističkog prometa, posjeta i gostiju prethodnog mjeseca je, osim na crnogorskoj obali, zabilježen u nacionalnim parkovima, koje je u junu posjetilo oko 40.000 turista, ali i na sjeveru države, gdje su povećanju broja turista najviše doprinijele pristupačne cijene smještaja i bogat program manifestacija.

Da je ljetnja sezona krenula mnogo bolje nego što se očekivalo saglasan je i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, koji ističe da je popunjenost hotela značaj no veća u odnosu na prošlu godinu.

"Hotelijeri su snizili cijene, što su turističke organizacije dobro ispromovisale na sajmovima u inostranstvu, i to je poguralo sezonu. Posjećenost je jako dobra, a očekujemo da će drugi dio jula i avgust biti još prometniji. Do februara je bilo "mrtvo more” i ovo je mnogo bolje nego što smo se nadali da će biti”, rekao je Radulović za Dnevne novine.

Prema riječima Radulovića, posljednjih dana zabilježen je rast posjete turista iz Rusije, čiji se dolazak prije sezone činio neizvjesnim, prije svega zbog oštrog pada vrijednosti ruske rublje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik