Genera: Neto dobit utrostručena u pola godine

Bez autora
Jul 18 2015

Ukupni konsolidirani prihodi Genera Grupe u u prvih šest mjeseci ove godine porasli su za 24% u odnosu na isto razdoblje u prethodnoj godini te iznose 130,7 milijuna kuna. Bruto dobit bilježi rast od 37% i iznosi 53,7 milijuna kuna dok je prošle godine ista iznosila 39,2 milijuna kuna. U promatranom razdoblju operativna dobit je utrostručena te bilježi iznos od 16,7 milijuna kuna. Neto dobit prati trend rasta operativne dobiti i iznosi 9,3 milijuna kuna dok je u prvih šest mjeseci 2014. godine iznosila 3,1 milijuna kuna. Svi navedeni pokazatelji rezultat su pozitivnih učinaka programa mjera jačanja poslovne efikasnosti Genere u cilju ukupne konsolidacije poslovanja. Inače, danas je održana konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora na kojoj je provedena rasprava o izboru predsjednika i zamjenika predsjednika Nadzornog odbora.

Ukupni konsolidirani prihodi Genera Grupe u u prvih šest mjeseci ove godine porasli su za 24% u odnosu na isto razdoblje u prethodnoj godini te iznose 130,7 milijuna kuna.

Bruto dobit bilježi rast od 37% i iznosi 53,7 milijuna kuna dok je prošle godine ista iznosila 39,2 milijuna kuna. U promatranom razdoblju operativna dobit je utrostručena te bilježi iznos od 16,7 milijuna kuna. Neto dobit prati trend rasta operativne dobiti i iznosi 9,3 milijuna kuna dok je u prvih šest mjeseci 2014. godine iznosila 3,1 milijuna kuna. Svi navedeni pokazatelji rezultat su pozitivnih učinaka programa mjera jačanja poslovne efikasnosti Genere u cilju ukupne konsolidacije poslovanja.

Inače, danas je održana konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora na kojoj je provedena rasprava o izboru predsjednika i zamjenika predsjednika Nadzornog odbora.

Nakon provedenog glasovanja jednoglasno je donesena odluka da se dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Ivan Majdak i dosadašnja zamjenica Nadzornog odbora Zrinka Vuković Berić izabiru za novo mandatno razdoblje od 29. srpnja 2015. do 29. srpnja 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik