Iz CG se odlilo 27,7 miliona

Bez autora
Jul 18 2015

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prvih pet mjeseci ove godine iznosio je 170,2 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 27,7 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG). Investicije su u odnosu na isti prošlogodišnji period porasle 0,6 odsto, dok je ukupan odliv smanjen 48,5 odsto. Odliv po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo iznosio je 8,1 milion eura, dok se na povlačenje novca nerezidenata investiranog u Crnu Goru odnosilo 19,6 miliona eura. Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prvih pet mjeseci iznosilio je 142,5 miliona eura, što je 23,5 odsto više nego u uporednom periodu, navedeno je u novom Biltenu CBCG. Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 91 milion eura, što čini 53,5 odsto ukupnog priliva. Od toga je u nekretnine uloženo 55,5 miliona eura, a u preduzeća i banke 35,5 miliona.

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prvih pet mjeseci ove godine iznosio je 170,2 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 27,7 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Investicije su u odnosu na isti prošlogodišnji period porasle 0,6 odsto, dok je ukupan odliv smanjen 48,5 odsto.

Odliv po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo iznosio je 8,1 milion eura, dok se na povlačenje novca nerezidenata investiranog u Crnu Goru odnosilo 19,6 miliona eura.

Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prvih pet mjeseci iznosilio je 142,5 miliona eura, što je 23,5 odsto više nego u uporednom periodu, navedeno je u novom Biltenu CBCG.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 91 milion eura, što čini 53,5 odsto ukupnog priliva. Od toga je u nekretnine uloženo 55,5 miliona eura, a u preduzeća i banke 35,5 miliona.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 76,9 miliona eura ili 45,2 odsto ukupnog priliva. Povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu iznosila su 2,3 miliona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik