Počeli radovi na Tehnopolisu

Bez autora
Jul 20 2015

U Nikšiću su danas počeli pripremni radovi na izgradnji Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis. iz Ministarstva nauke navode da će tokom sedmice početi i konkretni radovi. Tahnopolis, kako se ističe, predstavlja jedan od najznačajnijih projekata Ministarstva nauke, a trebalo bi da značajno doprinese povezivanju nauke i biznis sektora, što je jedan od strateških ciljeva ovog resora. Objekat će raspolagati prostorom za razvoj malih, srednjih i mikro preduzeća, start up kompanija, a sadržaće i labaratoriju za biohemiju, labaratoriju za industrijski dizajn, moderni data centar, multimedijalnu salu i internet kafe. Projekat realizuje Ministarstvo nauke uz podršku Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Opštine Nikšić, navodi se u saopštenju.

U Nikšiću su danas počeli pripremni radovi na izgradnji Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis. iz Ministarstva nauke navode da će tokom sedmice početi i konkretni radovi.

Tahnopolis, kako se ističe, predstavlja jedan od najznačajnijih projekata Ministarstva nauke, a trebalo bi da značajno doprinese povezivanju nauke i biznis sektora, što je jedan od strateških ciljeva ovog resora.

"Objekat će raspolagati prostorom za razvoj malih, srednjih i mikro preduzeća, start up kompanija, a sadržaće i labaratoriju za biohemiju, labaratoriju za industrijski dizajn, moderni data centar, multimedijalnu salu i internet kafe. Projekat realizuje Ministarstvo nauke uz podršku Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Opštine Nikšić", navodi se u saopštenju.

Naime, Direkcija javnih radova je prošle nedjelje potpisala Ugovor o građenju sa konzorcijumom Novi Volvox doo Podgorica i Tehnogradnja doo Pljevlja. Vrijednost ugovora je 1.664.867,89 €, a tehnički rok za završetak ugovorenih radova je osam mjeseci.

"Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis direktno će doprinijeti stavljanju nauke i inovacija u funkciju privrednog razvoja, koji će omogućiti osnivanje inovativnih malih i srednjih preduzeća i smanjenje nezaposlenosti, sa ciljem usmjerenja mladih u preduzetništvo i stvaranje nove vrijednosti kroz inovacije", navode iz Ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik