Atlas banka prodala sva potraživanja u Moskvi

Bez autora
Jul 21 2015

Atlas banka Podgorica je, prema riječima njenih predstavnika, prodala sva potraživanja koja ima u Atlas banci Moskva. Atlas banka je na taj način, kako je objašnjeno, realizovala ranije donijetu odluku organa banke. Potraživanja su prodata nakon što je Atlas banka Moskva izmirila sve obaveze proistekle iz redovnog poslovanja prema svim povjeriocima, poreskim i drugim organima, zaposlenima i Centralnoj banci Rusije i preuzela aktivu od administratora ruske centralne banke, navodi se u saopštenju. Atlas banka Moskva će na taj način, kako je objašnjeno, prekinuti sve poslovne aktivnosti u Moskvi. Iako smo prodajom sačuvali sredstva uložena u poslovanje Atlas banke Moskva, banci je nanijeta velika šteta, posebno u odnosima sa klijentima, projektima koji su bili u toku u Rusiji, poslovnim aktivnostima na međunarodnom planu kao i besprekornoj reputaciji akcionara u svijetu i na lokalnom nivou, dodaje se u saopštenju.

Atlas banka Podgorica je, prema riječima njenih predstavnika, prodala sva potraživanja koja ima u Atlas banci Moskva.

Atlas banka je na taj način, kako je objašnjeno, realizovala ranije donijetu odluku organa banke, prenosi agencija MINA-business.

"Potraživanja su prodata nakon što je Atlas banka Moskva izmirila sve obaveze proistekle iz redovnog poslovanja prema svim povjeriocima, poreskim i drugim organima, zaposlenima i Centralnoj banci Rusije i preuzela aktivu od administratora ruske centralne banke", navodi se u saopštenju.

Atlas banka Moskva će na taj način, kako je objašnjeno, prekinuti sve poslovne aktivnosti u Moskvi.

"Iako smo prodajom sačuvali sredstva uložena u poslovanje Atlas banke Moskva, banci je nanijeta velika šteta, posebno u odnosima sa klijentima, projektima koji su bili u toku u Rusiji, poslovnim aktivnostima na međunarodnom planu kao i besprekornoj reputaciji akcionara u svijetu i na lokalnom nivou", dodaje se u saopštenju.

Iz Atlas banke su saopštili da će nastaviti da, u skladu sa zakonom, traže zaštitu njihovih prava i interesa pred nadležnim sudskim organima.

"Želimo da naglasimo da smo ostvarili veliku moralnu satisfakciju, jer smo uspjeli pred arbitražnim sudovima Moskve da poništimo rješenje Centralne banke Rusije o oduzimanju licence za rad, čime je evidentno dokazano da je rješenje politički motivisano i da je posljedica pridruživanja sankcijama protiv Rusije", navodi se u saopštenju.

Iz Atlas banke Podgorica su saopštili da su u toku samog postupka dobili podršku od relevantnih bankarskih institucija i udruženja iz Rusije i inostranstva, što, kako su zaključili, adekvatno i objektivno svjedoči o utemeljenosti tvrdnji predstavnika banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik