Ciparski J&T Investments kupio 12% udjela u Petrolu

Bez autora
Jul 22 2015

Kompanija Petrol izvijestila je jučer da je kompanija J&T Investements Opportunities Limited sa sjedištem na Cipru 20. srpnja stekla 266.651 dionica Petrola, što predstavlja 12,78 posto glasačkih prava. Od koga je ciparska kompanija kupila udio u Petrolu nije naznačeno. Promjene u vlasništvu Petrola prije vremena unijele su nemir u slovenskoj politici, jer su se neki uplašili mogućeg tihog preuzimanja Petrola. Ranije se spekuliralo da ova kompanija kupuje za račun mađarskog MOL-a, no obje su strane demantirale te informacije. Ljubljanski Petrol lani je imao 4 milijarde eura prihoda od prodaje i 60,7 milijuna eura čiste dobiti. Prihodi su u odnosu na 2013. godinu povećani za dva posto, dok je dobit povećana za 15 posto, što je nadzorni odbor, koji je prihvatio lanjsko poslovno izvješće, ocijenio vrlo uspješnim rezultatom.

Kompanija Petrol izvijestila je jučer da je kompanija J&T Investements Opportunities Limited sa sjedištem na Cipru 20. srpnja stekla 266.651 dionica Petrola, što predstavlja 12,78 posto glasačkih prava.

Od koga je ciparska kompanija kupila udio u Petrolu nije naznačeno. Promjene u vlasništvu Petrola prije vremena unijele su nemir u slovenskoj politici, jer su se neki uplašili mogućeg tihog preuzimanja Petrola.

Ranije se spekuliralo da ova kompanija kupuje za račun mađarskog MOL-a, no obje su strane demantirale te informacije.

Ljubljanski Petrol lani je imao 4 milijarde eura prihoda od prodaje i 60,7 milijuna eura čiste dobiti. Prihodi su u odnosu na 2013. godinu povećani za dva posto, dok je dobit povećana za 15 posto, što je nadzorni odbor, koji je prihvatio lanjsko poslovno izvješće, ocijenio vrlo uspješnim rezultatom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik