Rok za upis podataka u Registar medija do 13. avgusta

Bez autora
Jul 22 2015

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Zakonom o javnom informisanju i medijima propisano da su svi izdavači medija koji su bili upisani u Registar javnih glasila dužni da do 13. avgusta izvrše upis nedostajućih podataka u Registar medija.U saopštenju se podseća na to da se Registar medija vodi u Agenciji za privredne registre Republike Srbije, a upis je počeo 13. februara ove godine. Sa stanovišta Ministarstva kulture i informisanja, upis svih zakonom propisanih podatka u ovaj registar važan je i za javnost i za medije.

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Zakonom o javnom informisanju i medijima propisano da su svi izdavači medija koji su bili upisani u Registar javnih glasila dužni da do 13. avgusta izvrše upis nedostajućih podataka u Registar medija.

U saopštenju se podseća na to da se Registar medija vodi u Agenciji za privredne registre Republike Srbije, a upis je počeo 13. februara ove godine.

Sa stanovišta Ministarstva kulture i informisanja, upis svih zakonom propisanih podatka u ovaj registar važan je i za javnost i za medije.

Upis podataka omogućava transparentan uvid u vlasničku strukturu medija, pri čemu za medije predstavlja ključni preduslov kako bi ubuduće, na svim nivoima vlasti, aplicirali za dodelu državne pomoći i projektno sufinansiranje medijskih sadržaja kojima se štiti i promoviše javni interes.

Ministarstvo kulture i informisanja apeluje na sve izdavače medija da u naredne tri nedelje izvrše svoju zakonsku obavezu, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik