Sektor malih i srednjih preduzeća ključ ekonomskog razvoja

Bez autora
Jul 26 2015

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas održana prva sednica Saveta za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkurentnost, koji je formiran sa ciljem da se obezbedi efikasna koordinacija aktivnosti na sprovođenju strategije za podršku razvoju tog sektora.Ministar privrede Željko Sertić, koji je i predsednik Saveta, istakao je tom prilikom da stvaranje uslova za razvoj ovog sektora zahteva široko angažovanje velikog broja ministarstava i organa državne uprave, kao i privrednika i stručnih udruženja.

Sektor malih i srednjih preduzeća ključ ekonomskog razvojaMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas održana prva sednica Saveta za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkurentnost, koji je formiran sa ciljem da se obezbedi efikasna koordinacija aktivnosti na sprovođenju strategije za podršku razvoju tog sektora.

Ministar privrede Željko Sertić, koji je i predsednik Saveta, istakao je tom prilikom da stvaranje uslova za razvoj ovog sektora zahteva široko angažovanje velikog broja ministarstava i organa državne uprave, kao i privrednika i stručnih udruženja.

Uspešnost sprovođenja Strategije za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti zavisiće najviše od spremnosti svih nas da preuzmemo inicijativu i odgovornost za sprovođenje planiranih mera, naglasio je Sertić.

Sektor malih i srednjih preduzeća ključan je za bolju ekonomsku budućnost naše zemlje i zato ne smemo da dozvolimo da ova strategija, kao mnoge druge u prošlosti, ostane mrtvo slovo na papiru, naveo je on.

Polazeći od toga da više 99 odsto svih privrednih subjekata u našoj zemlji pripada sektoru malih i srednjih preduzeća, kao i značaja privatne preduzetničke inicijative, u martu ove godine usvojena je Strategija za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti do 2020. godine i Plan implementacije za 2015, sa projekcijom za 2016. godinu.

Strategija je usmerena na unapređenje poslovnog okruženja i pristupa izvorima finansiranja i novim tržištima, razvoj ljudskih resursa, jačanje održivosti i konkurentnosti i promociju socijalnog preduzetništva i preduzetništva kod žena i mladih, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik