Poljski Tesla Recycling preuzeo Gorenje Surovinu

Bez autora
Jul 26 2015

Poljski Tesla Recycling preuzeo Gorenje Surovinu, koja u svom vlasništvu ima Kemis Valjevo, Kemis BH in Cleaning System S iz Šapca. Bit će to najveća poljska investicija u Sloveniji. Riječ je o 69,32-postotnom udjelu Gorenja Surovine. Dogovorena cijena temelji se na fer vrijednosti kompanije od 29,2 milijuna eura, umanjenoj za dug. Poljaci će tu cijenu platiti u tri obroka. Gorenje najavljuje nastavak procesza dezinsvestiranja. Već se vode pregovori o prodaji udjela u Publicisu i njezinoj tvrtki kćerki Ekogor te o kompaniji HIS iz Ljubljane koja je 49-postotni vlasnik Publicisa. Proučava se mogućnost dezinvestiranja u još nekim društvima. Tesla Recycling je dio Elemental Holdinga, voećeg poljskog poduzeća za prikupljanje i preradu otpadnih kovina.

Poljski Tesla Recycling preuzeo Gorenje SurovinuPoljski Tesla Recycling preuzeo Gorenje Surovinu, koja u svom vlasništvu ima Kemis Valjevo, Kemis BH in Cleaning System S iz Šapca.

Bit će to najveća poljska investicija u Sloveniji. Riječ je o 69,32-postotnom udjelu Gorenja Surovine. Dogovorena cijena temelji se na fer vrijednosti kompanije od 29,2 milijuna eura, umanjenoj za dug. Poljaci će tu cijenu platiti u tri obroka.

Gorenje najavljuje nastavak procesza dezinsvestiranja. Već se vode pregovori o prodaji udjela u Publicisu i njezinoj tvrtki kćerki Ekogor te o kompaniji HIS iz Ljubljane koja je 49-postotni vlasnik Publicisa. Proučava se mogućnost dezinvestiranja u još nekim društvima.

Tesla Recycling je dio Elemental Holdinga, voećeg poljskog poduzeća za prikupljanje i preradu otpadnih kovina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik