JUB najavljuje ozbiljna ulaganja u Srbiji

Bez autora
Jul 26 2015

Idućega tjedna kompanija JUB, d. o. o., Šimanovci Srbija, koja proizvodi zidne boje, počet će pilot proizvodnju EPS stiropora, koji je namijenjen izolaciji. Investicija je procijenjena na 5,6 milijuna eura. To će nam omogućiti da na srpskom tržištu i tržištima susjednih zemalja širimo ponudu. Od dobavljača fasadnih komponenti ćemo prerasti u sistemskog ponuđača cijelokupne fasade, rekao je Sašo Kokalj, izvršni direktor JUB-H, D. D. Službeno otvaranje pogona će biti 10. rujna. JUB iz Dola kod Ljubljane, koji postoji 140 godina, već dugo je poznat kao proizvođač boja za građevinarstvo i ljepila u prahu na bazi cementa. Od 2012. također proizvodi EPS stiropor, kojeg zbog visokih troškova transporta izvan Slovenije do sada nisu nudili.

JUB najavljuje ozbiljna ulaganja u SrbijiIdućega tjedna kompanija JUB, d. o. o., Šimanovci Srbija, koja proizvodi zidne boje, počet će pilot proizvodnju EPS stiropora, koji je namijenjen izolaciji.

Investicija je procijenjena na 5,6 milijuna eura.

"To će nam omogućiti da na srpskom tržištu i tržištima susjednih zemalja širimo ponudu. Od dobavljača fasadnih komponenti ćemo prerasti u sistemskog ponuđača cijelokupne fasade", rekao je Sašo Kokalj, izvršni direktor JUB-H, D. D.

Službeno otvaranje pogona će biti 10. rujna.

JUB iz Dola kod Ljubljane, koji postoji 140 godina, već dugo je poznat kao proizvođač boja za građevinarstvo i ljepila u prahu na bazi cementa. Od 2012. također proizvodi EPS stiropor, kojeg zbog visokih troškova transporta izvan Slovenije do sada nisu nudili.

Zbog nove proizvodnje cjelokupni fasadni sistem bit će ponuđen u Srbiji, Bosni i Hercegovini, dijelu Hrvatske i Mađarske, Kosovu, Makedoniji i Crnoj Gori.

- Računamo da ćemo u narednim godinama na tim tržištima više ulagati u energetski efikasne zgrade, i na to želimo da budemo spremni, kazao je Kokalj, pišu Finance.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik