HUP Zagreb: Neto dobit veća 11 posto

Bez autora
Jul 27 2015

HUP Zagreb u prvoj polovini godine ostvario je 11,12 milijuna kuna neto dobiti, što je 11 posto više nego u istom razdoblju godinu dana ranije, pokazuje financijsko izvješće te kompanije. U tome razdoblju ukupni prihodi HUP-a iznosili su gotovo 122 milijuna kuna, odnosno bili su 5 posto veći. Iz te turističko-hotelijerske tvrtke ističu da je broj noćenja u Zagrebu u prvom polugodištu porastao 11 posto u odnosu na isto razdoblje lani. U HUP-ovim hotelima istovremeno je broj noćenja porastao šest posto. Pritom ističu da je taj rast dominantno ostvaren kroz turističko tržište, dakle ne kroz profitabilniji poslovno-kongresni segment, a što je rezultiralo smanjenjem ostvarene prosječne cijene. Nastavljen je, međutim, trend rasta noćenja stranih gostiju i to za šest posto, a toliko iznosi i rast broja noćenja domaćih gostiju. Najviše noćenja u hotelima HUP-a Zagreb ostvarili su Amerikanci, Nijemci, Kinezi, Koreanci i Španjolci.

HUP Zagreb u prvoj polovini godine ostvario je 11,12 milijuna kuna neto dobiti, što je 11 posto više nego u istom razdoblju godinu dana ranije, pokazuje financijsko izvješće te kompanije.

U tome razdoblju ukupni prihodi HUP-a iznosili su gotovo 122 milijuna kuna, odnosno bili su 5 posto veći.

Iz te turističko-hotelijerske tvrtke ističu da je broj noćenja u Zagrebu u prvom polugodištu porastao 11 posto u odnosu na isto razdoblje lani. U HUP-ovim hotelima istovremeno je broj noćenja porastao šest posto. Pritom ističu da je taj rast dominantno ostvaren kroz turističko tržište, dakle ne kroz profitabilniji poslovno-kongresni segment, a što je rezultiralo smanjenjem ostvarene prosječne cijene.

Nastavljen je, međutim, trend rasta noćenja stranih gostiju i to za šest posto, a toliko iznosi i rast broja noćenja domaćih gostiju. Najviše noćenja u hotelima HUP-a Zagreb ostvarili su Amerikanci, Nijemci, Kinezi, Koreanci i Španjolci.

Inače, prihodi HUP-a od smještaja povećani su za 6,6 posto, dok su prihodi od prodaje hrane i pića porastli 11 posto.

HUP, koji posjeduje neke od najboljih hotela u Hrvatskoj, sustavno ulaže u modernizaciju svojih objekata pa je u spomenutom razdoblju uz ostalo završena investicija zamjene prozora u hotelu Westin, vrijedna četiri milijuna kuna, a uz tijeku je uređenje soba na petom katu u zagrebačkom Sheratonu.

S druge strane, pred završetkom su radovi na Sheratonu u Srebrenom te se hotel, kroz marketinške i druge aktivnosti, polako uvodi na tržište. Potpuno su, isto tako, završeni radovi na gradnji i uređenju hotela Mlini na istoimenoj lokaciji gdje HUP Zagreb, kroz Hotele Dubrovačka rivijera, posjeduje 88,4 temeljnog kapitala društva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik