Nastavak dobre saradnje sa Evropskom bankom za obnovu i razvo

Bez autora
Jul 27 2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa novoimenovanim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Danijelom Bergom sa kojim je razgovarao o saradnji na zajedničkim projektima. Gradonačelnik je istakao da Grad Beograd ima višegodišnju uspešnu saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, kao i da se nada još uspešnijoj saradnji u budućnosti. Želja novog direktora je bila da se sastanemo kako bismo videli koji su sledeći koraci u vezi sa projektima koje zajedno radimo. EBRD finansira sa 600 hiljada evra izbor konsultanta za javno-privatno partnerstvo u oblasti izgradnje četiri podzemne garaže u gradu. Takođe, finansira i rekonstrukciju i izgradnju novih železničkih stanica BG voza. To je kredit koji daju „Železnicama Srbije”, za čiju smo realizaciju i mi, kao lokalna samouprava, izuzetno zainteresovani, jer će se time krenuti u rekonstrukciju BG voza, kupovinu novih kompozicija i izgradnju nekoliko novih stanica, istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa novoimenovanim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Danijelom Bergom sa kojim je razgovarao o saradnji na zajedničkim projektima.

Gradonačelnik je istakao da Grad Beograd ima višegodišnju uspešnu saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, kao i da se nada još uspešnijoj saradnji u budućnosti.

Želja novog direktora je bila da se sastanemo kako bismo videli koji su sledeći koraci u vezi sa projektima koje zajedno radimo. EBRD finansira sa 600 hiljada evra izbor konsultanta za javno-privatno partnerstvo u oblasti izgradnje četiri podzemne garaže u gradu. Takođe, finansira i rekonstrukciju i izgradnju novih železničkih stanica BG voza. To je kredit koji daju „Železnicama Srbije”, za čiju smo realizaciju i mi, kao lokalna samouprava, izuzetno zainteresovani, jer će se time krenuti  u rekonstrukciju BG voza, kupovinu novih kompozicija i izgradnju nekoliko novih stanica, istakao je gradonačelnik.

On je dodao da će unapređenje rada BG voza doprineti da što veći broj Beograđana počne da koristi i taj vid prevoza.

Svakodnevno oko 34 hiljade građana Beograda koristi BG voz i smatram da je to izuzetna stvar i da treba da bude deo integrisanog javnog prevoza grada Beograda. Upravo zbog toga toliko insistiramo da EBRD što pre da saglasnost „Železnicama Srbije” da krenu u realizaciju ovog projekta, rekao je Mali.

Gradonačelnik je naglasio da je EBRD zainteresovan i da besplatno ustupi Gradu Beogradu konsultante za projekte koji su vezani za javno-privatno partnerstvo u oblasti energetske efikasnosti.

Oni imaju veliko iskustvo u tome, a Grad Beograd tek treba da krene sa projektima javno-privatnog partnerstva u oblasti javnog osvetljenja, sređivanja fasada itd, naglasio je gradonačelnik Beograda.

Na poziv gradonačelnika, direktor EBRD-a Danijel Berg biće gost i učesnik panel-diskusije na „Belgrade Investment Days”, koji se održavaju od 21. do 23. septembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik