Oštriji uslovi licenciranja i kontrole rada turističkih agencija

Bez autora
Jul 28 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa direktorom Nacionalne organizacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandrom Seničićem o pooštravanju uslova licenciranja i kontrole rada turističkih agencija u cilju obezbeđivanja veće sigurnosti putnika. Ljajić je tom prilikom istakao da je novim zakonom o turizmu, čiji će predlog biti na narednoj sednici Vlade i Pravilnikom o garancijama putovanja, predviđeno da se po prvi put uvede obaveza polaganja bankarskih garancija za velike organizatore putovanja, odnosno poveća visina obaveznih polisa osiguranja za manje organizatore turističkih putovanja.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa direktorom Nacionalne organizacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandrom Seničićem o pooštravanju uslova licenciranja i kontrole rada turističkih agencija u cilju obezbeđivanja veće sigurnosti putnika.

Ljajić je tom prilikom istakao da je novim zakonom o turizmu, čiji će predlog biti na narednoj sednici Vlade i Pravilnikom o garancijama putovanja, predviđeno da se po prvi put uvede obaveza polaganja bankarskih garancija za velike organizatore putovanja, odnosno poveća visina obaveznih polisa osiguranja za manje organizatore turističkih putovanja.

Turističke agencije će, kako je naveo, ubuduće biti u obavezi da turistima dostavljaju potvrde o posedovanju bankarskih garancija i polisa osiguranja, kojima bi putnici bili informisani o načinima naplate štete u slučajevima kršenja ugovora od strane agencija.

Novi zakon o turizmu daće i veća ovlašćenja turističkim inspektorima u kontroli rada agencija, pre svega u cilju zaštite prava putnika i sigurnosti njihovih aranžmana, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik