Uspostavljanje efikasnijeg sistema transporta u drumskom saobraćaju

Bez autora
Jul 28 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cilj donošenja zakona o prevozu putnika i o prevozu robe u drumskom saobraćaju omogućavanje efikasnijeg sistema transporta i smanjenje sive ekonomije. Mihajlović je u izjavi za novinare u Skupštini Srbije istakla da je zbog sive ekonomije u toj oblasti država godišnje oštećena za više od 100 miliona evra. Ona je objasnila da je među ciljevima usvajanja Predloga zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju i Predloga zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i omogućavanje lojalne konkurencije između transportnih preduzeća, kao i da se onima koji nelegalno posluju pruži mogućnost da uđu u legalne tokove. Prema njenim rečima, usvajanje pomenutih zakona nužno je kako bi se uveli standardi i domaće zakonodavstvo uskladilo sa propisima EU, unapredio kvalitet prevoza i povećala bezbednost svih učesnika.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cilj donošenja zakona o prevozu putnika i o prevozu robe u drumskom saobraćaju omogućavanje efikasnijeg sistema transporta i smanjenje sive ekonomije.

Mihajlović je u izjavi za novinare u Skupštini Srbije istakla da je zbog sive ekonomije u toj oblasti država godišnje oštećena za više od 100 miliona evra.

Ona je objasnila da je među ciljevima usvajanja Predloga zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju i Predloga zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i omogućavanje lojalne konkurencije između transportnih preduzeća, kao i da se onima koji nelegalno posluju pruži mogućnost da uđu u legalne tokove.

Prema njenim rečima, usvajanje pomenutih zakona nužno je kako bi se uveli standardi i domaće zakonodavstvo uskladilo sa propisima EU, unapredio kvalitet prevoza i povećala bezbednost svih učesnika.

Mihajlović je, podsetivši na to da su tu oblast do sada uređivala četiri zakona, saopštila podatak da se od ukupnog obima prevoza tereta 80 odsto obavlja u drumskom saobraćaju, dok se od ukupnog obima transporta putnika 74 odsto njih preveze u drumskom saobraćaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik