Vojvodina: Pod sistemom za navodnjavanje preko 5 hiljada hektara oranica

Bez autora
Jul 29 2015

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, potpisao je danas novu seriju ugovora sa vojvođanskim poljoprivrednicima, koji su dobili bespovratna sredstva na konkursima za navodnjavanje i za plasteničku proizvodnju. Radi se o 219 ugovora, i to 147 za navodnjavanje i 72 za plastenike, u ukupnoj vrednosti od 230 miliona dinara. Realizacijom danas potpisanih ugovora, novih 1.500 hektara vojvođanskih oranica biće pod sistemom za navodnjavanje, kazao je potpredsednik Bogaroški i dodao da je ukupna vrednost ove investicije preko 200 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 80 miliona dinara. Inače, Pokrajina je ove godine plasirala preko 180 miliona dinara u navodnjavanje, a na raspolaganju ima još oko 70 miliona dinara. Time će, kako je naveo Bogaroški, biti ostvaren plan da ove godine preko 5 hiljada hektara oranica bude pokriveno sistemom za navodnjavanje.

Vojvodina: Pod sistemom za navodnjavanje preko 5 hiljada hektara oranicaPotpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, potpisao je danas novu seriju ugovora sa vojvođanskim poljoprivrednicima, koji su dobili bespovratna sredstva na konkursima za navodnjavanje i za plasteničku proizvodnju. Radi se o 219 ugovora, i to 147 za navodnjavanje i 72 za plastenike, u ukupnoj vrednosti od 230 miliona dinara.

Realizacijom danas potpisanih ugovora, novih 1.500 hektara vojvođanskih oranica biće pod sistemom za navodnjavanje, kazao je potpredsednik Bogaroški i dodao da je ukupna vrednost ove investicije preko 200 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 80 miliona dinara.

Inače, Pokrajina je ove godine plasirala preko 180 miliona dinara u navodnjavanje, a na raspolaganju ima još oko 70 miliona dinara. Time će, kako je naveo Bogaroški, biti ostvaren plan da ove godine preko 5 hiljada hektara oranica bude pokriveno sistemom za navodnjavanje.

Prema rečima potpredsednika Bogaroškog, resorni sekretarijat subvencioniše sisteme za navodnjavanje registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, kao i prilagođavanje kanalske mreže za navodnjavanje, a ne samo za odvodnjavanje.

Bogaroški još kazao da je veliko interesovanje bilo i za plastenički proizvodnju, te da će sa novim ulaganjem biti podignuto preko 9 hiljada metara kvadratnih plastenika i najavio da su rebalansom pokrajinskog budzeta, obezbeđena nova sredstva za male preradne kapacitete.

Za ovaj konkurs je proletos bilo veliko interesovanje, i praktično su za mesec dana utrošene opredeljena sredstva. Rebalansom smo obezbedili novih 50 miliona dinara za hladnjače, preradu voća i povrća i za pčelare, kazao je Bogaroški i dodao da je reč o dobrom podsticaju poljoprivrednicima, koji će sigurno omogućiti otvaranje novih radnih mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik