Zakon o planiranju i izgradnji se sprovodi

Bez autora
Jul 29 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas, nakon nenajavljene kontrole funkcionisanja objedinjene procedure izdavanja lokacijske, građevinske i upotrebne dozvole u Kraljevu, da je jasno da se Zakon o planiranju i izgradnji sprovodi.Mihajlović je obilazeći Kraljevo rekla kako je tu došla iznenada, budući da proverava gradove i opštine po Srbiji da bi videla da li objedinjena procedura postoji, da li se dobijaju građevinski uslovi i da li bolje funkcioniše nego ranije.

Zakon o planiranju i izgradnji se sprovodiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas, nakon nenajavljene kontrole funkcionisanja objedinjene procedure izdavanja lokacijske, građevinske i upotrebne dozvole u Kraljevu, da je jasno da se Zakon o planiranju i izgradnji sprovodi.

Mihajlović je obilazeći Kraljevo rekla kako je tu došla iznenada, budući da proverava gradove i opštine po Srbiji da bi videla da li objedinjena procedura postoji, da li se dobijaju građevinski uslovi i da li bolje funkcioniše nego ranije.

U Kraljevu je na početku bilo određenih problema, ali smo na njima zajedno radili. Danas je taj grad primer u odnosu na mnoge lokalne samouprave, rekla je Mihajlović, dodajući da veruje da će Kraljevo biti primer i za elektronsku građevinsku dozvolu koja će sigurno biti u primeni od 1. januara 2016. godine.

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je na pitanje da li ima lokalnih samouprava koje ne sprovode objedinjenu proceduru po planu, rekla da ne želi nikoga da kritikuje, ali da je rađena analiza, te da su problemi uočeni u nekim opštinama u istočnoj i južnoj Srbiji, dodavši da je reč o veoma malom broju opština.

Ministarstvo pomaže tim opštinama, a one najčešće imaju probleme u vezi sa nedostatkom kadrova i nedovoljnim brojem inspektora. Spremni smo da im pomognemo koliko god bude moguće, istakla je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik