Svaka obnovljena deonica puta povećava bezbednost saobraćaja

Bez autora
Jul 29 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici Svetske banke, predvođeni izvršnim direktorom za Srbiju Jorgom Fridenom, obišli su danas radove na deonici Aranđelovac–Krćevac.Obnova ove deonice na državnom putu I B reda broj 27 kod Krćevca, na kružnom toku koji odvaja put za Topolu i put za Aranđelovac, realizuje se u okviru Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, koji se finansira iz sredstava Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i iz budžeta Republike Srbije.

Svaka obnovljena deonica puta povećava bezbednost saobraćajaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici Svetske banke, predvođeni izvršnim direktorom za Srbiju Jorgom Fridenom, obišli su danas radove na deonici Aranđelovac–Krćevac.

Obnova ove deonice na državnom putu I B reda broj 27 kod Krćevca, na kružnom toku koji odvaja put za Topolu i put za Aranđelovac, realizuje se u okviru Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, koji se finansira iz sredstava Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i iz budžeta Republike Srbije.

Mihajlović je prilikom obilaska istakla da je pomenuta deonica važan projekat koji treba da doprinese većoj bezbednosti u saobraćaju, uz podsećanje na to da je plan da se u naredne tri godine rehabilituje 1.100 kilometara puteva u Srbiji.

Ona je, govoreći o saradnji sa Svetskom bankom, ocenila da je ona odlična kako kada je reč o rehabilitaciji puteva, tako i po pitanju zajedničkog rada na pomeranju Srbije na listi Svetske banke "Duing biznis".

Prema njenim rečima, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zajedno sa Svetskom bankom radi i na reformisanju "Železnica Srbije", uz jedan partnerski odnos i komunikaciju na dnevnom nivou po pitanju svih aktivnosti.

Friden je izrazio zadovoljstvo uspešnom saradnjom sa resornim ministarstvom, a posebno činjenicom da je doprinos te institucije u obezbeđenju kvaliteta radova veliki.

Mihajlović mi je prenela da je doprinos Svetske banke cenjen ne samo zbog kredita, već još više zbog znanja i saveta kako bi se poboljšali kvalitet i efikasnost investicija, istakao je Friden.

On je ukazao i na veliki značaj bezbednosne komponente, uz napomenu da je bord direktora Svetske banke posebno vodio računa o bezbednosti saobraćaja kada je odobravao ovaj projekat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik