Srbija i Irak potpisali Sporazum o saradnji u oblasti telekomunikacija

Bez autora
Jul 29 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar telekomunikacija Iraka Hasan Kadim Al Rašid potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti telekomunikacija, kojim će biti unapređeni odnosi dveju zemalja u ovoj grani. Potpisivanjem sporazuma završen je zvanični deo trodnevne posete Al Rašida Srbiji, tokom koje je on, pored susreta sa Ljajićem, posetio srpske kompanije iz oblasti telekomunikacija – PTT Srbija, "Komtrejd", "Iritel", "Telegrup", "Fabriku kablova" u Jagodini i "Novkabel" u Novom Sadu, kao i Institut Mihajlo Pupin. Al Rašid je nakon potpisivanja sporazuma istakao da je Irak zainteresovan za sve vidove saradnje sa Srbijom u oblasti telekomunikacija, za uvoz kablova iz naše zemlje, kao i za učešće srpskih telekomunikacionih stručnjaka u razvojnim projektima u toj zemlji. On je izrazio nadu da će uskoro biti formirano i neko od mešovitih iračko-srpskih preduzeća u oblasti telekomunikacija, koje bi pokrenulo saradnju i u drugim privrednim delatnostima.

Srbija i Irak potpisali Sporazum o saradnji u oblasti telekomunikacijaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar telekomunikacija Iraka Hasan Kadim Al Rašid potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti telekomunikacija, kojim će biti unapređeni odnosi dveju zemalja u ovoj grani.

Potpisivanjem sporazuma završen je zvanični deo trodnevne posete Al Rašida Srbiji, tokom koje je on, pored susreta sa Ljajićem, posetio srpske kompanije iz oblasti telekomunikacija – PTT Srbija, "Komtrejd", "Iritel", "Telegrup", "Fabriku kablova" u Jagodini i "Novkabel" u Novom Sadu, kao i Institut Mihajlo Pupin.

Al Rašid je nakon potpisivanja sporazuma istakao da je Irak zainteresovan za sve vidove saradnje sa Srbijom u oblasti telekomunikacija, za uvoz kablova iz naše zemlje, kao i za učešće srpskih telekomunikacionih stručnjaka u razvojnim projektima u toj zemlji.

On je izrazio nadu da će uskoro biti formirano i neko od mešovitih iračko-srpskih preduzeća u oblasti telekomunikacija, koje bi pokrenulo saradnju i u drugim privrednim delatnostima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik