Počela nadogradnja „Vindouza 10“

Bez autora
Jul 29 2015

Posle dugo čekanja, „Vindouz 10“ konačno je stigao, vraćajući sa sobom neke stare, dobre opcije, ali i donoseći novosti, poput virtuelne asistentkinje Kortane i internet pretraživača „Edž“, koji treba da izbriše sva bolna sećanja na „Internet eksplorer“. Kako da dođete do „desetke“? Ukoliko na računaru već imate instaliran Vindouz 7 ili Vindouz 8, prilično lako. Neki od korisnika koji su se već prijavili za nadogradnju verovatno su primetili da se na „ce“ particiji hard diska pojavila instalacija za novi sistem. „Majkrosoft“ je danas otključao dokumenta i aktivirao instalaciju, koja se odvija u nekoliko koraka. Vindouz 10 je omogućen za desktop i tablet računare, pametne telefone i igračke konzole. Novi internet pretraživač „Edž“ (Ivica) zameniće „Internet eksplorer“, a svi korisnici će dobiti i virtuelnu pomoćnicu Kortanu.

Počela nadogradnja „Vindouza 10“Posle dugo čekanja, „Vindouz 10“ konačno je stigao, vraćajući sa sobom neke stare, dobre opcije, ali i donoseći novosti, poput virtuelne asistentkinje Kortane i internet pretraživača „Edž“, koji treba da izbriše sva bolna sećanja na „Internet eksplorer“.

Kako da dođete do „desetke“? Ukoliko na računaru već imate instaliran Vindouz 7 ili Vindouz 8, prilično lako. Neki od korisnika koji su se već prijavili za nadogradnju verovatno su primetili da se na „ce“ particiji hard diska pojavila instalacija za novi sistem.

„Majkrosoft“ je danas otključao dokumenta i aktivirao instalaciju, koja se odvija u nekoliko koraka. Vindouz 10 je omogućen za desktop i tablet računare, pametne telefone i igračke konzole.

Novi internet pretraživač „Edž“ (Ivica) zameniće „Internet eksplorer“, a svi korisnici će dobiti i virtuelnu pomoćnicu Kortanu.

Što se tiče potrebnih resorsa za instalaciju, oni podrazumevaju: procesor od jednog gigaherca, gigabajt RAM memorije za 32-bitni odnosno dva gigabajta za 64-bitni operativni sistem i 20 gigabajta prostora na hard disku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik