Skotland Jard postaje luksuzni hotel

Bez autora
Jul 29 2015

Nekadašnje sedište londonske policije Skotland Jard, u ulici Vajthol Plejs, biće pretvoreno u luksuzni hotel sa pet zvezdica a čitav projekat će koštati 154 miliona evra.Očekuje se da će Veliki Skotland Jard Hotel prve klijente primiti 2017, a noćenje u nekadašnjoj Metropolitan stanici policije, u koju je često navraćao čuveni Šerloh Holms opisan u romanima Artura Konana Dojla, koštaće i do 10.000 funti.

Skotland Jard postaje luksuzni hotelNekadašnje sedište londonske policije Skotland Jard, u ulici Vajthol Plejs, biće pretvoreno u luksuzni hotel sa pet zvezdica a čitav projekat će koštati 154 miliona evra.

Očekuje se da će Veliki Skotland Jard Hotel prve klijente primiti 2017, a noćenje u nekadašnjoj Metropolitan stanici policije, u koju je često navraćao čuveni Šerloh Holms opisan u romanima Artura Konana Dojla, koštaće i do 10.000 funti, piše francuski dnevnik Figaro.

Hotel, površine 56.000 kvadratnih metara, imaće sedam spratova i 235 soba, više restorana, dva bara, biblioteku, salu za sastanke, a gostima će na raspolaganju biti i hotelska usluga 24 sata svih sedam dana u nedelji.

Hotelski personal brojaće 250 osoba.

Kuća naslonjena na zgradu u viktorijanskom stilu biće namenjena zabavnim aktivnostima gostiju.

Samo renoviranje zgrade Skotland jarda koštaće oko 50 miliona funti.

Inače, novi vlasnik Skotland Jarda je indijski pedesetogodišnji biznismen Jusufali Kader, jedan od najbogatijih Indijaca, vlasnik kompanije LuLu Grup, sa sedištem u Abu Dabiju.

"Veliki Skotland Jard Hotel biće sinonim za rafiniran ukus i izvanrednu uslugu", izjavio je Kader.

"London će dobiti jedan od najprivlačnijih hotela na svetu, pre svega za turiste. Svesni smo da je ovaj projekat sjajna mogućnost za razvoj grada", rekao je indijski biznismen za za Rojters.

U toj zgradi je bilo smešteno sedište londonske Metropolitan policije od 1829. i 1890. godine, koje je zatim premešteno 500 metara dalje u Norman Šou Bildings, na trg "Viktorija Embankment".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik