TE Banovići: Najpovoljnija ponuda Shanghai Electric Group

Bez autora
Jul 30 2015

Zatvoren je tender za izbor strateškog partnera za izgradnju i finansiranje termoelektrane u Banovićima. U prostorijama rudnika "Banovići" 20. jula 2015. godine upriličeno je javno otvaranje prispjelih ponuda kompanija. U roku od 60 dana konačne ponude dostavile su tri kineske kompanije – "Shanghai Electric Group Company Limited", "China Gezhouba Group Company Limited" i "Dongfang Electric Corporation Limited". Nakon procedure otvaranja ponuda ustanovljeno je da su sve tri firme dostavile tehničke i finansijske ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom, a cijene su se kretale oko 495 mil EUR bez obračunatog PDV-a. Najpovljnija je ponuda kompanije "Shanghai Electric Group Companiy Limited" koja iznosi 495.000.006 EUR, a i cijene ponuda drugih kompanija kreću se u rasponu od nekoliko hiljada eura.

TE Banovići: Najpovoljnija ponuda Shanghai Electric GroupZatvoren je tender za izbor strateškog partnera za izgradnju i finansiranje termoelektrane u Banovićima. U prostorijama rudnika "Banovići" 20. jula 2015. godine upriličeno je javno otvaranje prispjelih ponuda kompanija, prenosi RTV "Slon".

U roku od 60 dana konačne ponude dostavile su tri kineske kompanije – "Shanghai Electric Group Company Limited", "China Gezhouba Group Company Limited" i "Dongfang Electric Corporation Limited". Nakon procedure otvaranja ponuda ustanovljeno je da su sve tri firme dostavile tehničke i finansijske ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom, a cijene su se kretale oko 495 mil EUR bez obračunatog PDV-a.

Najpovljnija je ponuda kompanije "Shanghai Electric Group Companiy Limited" koja iznosi 495.000.006 EUR, a i cijene ponuda drugih kompanija kreću se u rasponu od nekoliko hiljada eura.

Stručna komisija za odabir partnera će u narednom periodu detaljno analizirati prispjele tehničko-finansijske ponude, na osnovu kojih će dostaviti finalni prijedlog o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Munever Čergić, direktor Društva istakao je da će nastojati u što ranijem periodu donijeti odluku o izboru partnera, samim tim što procedura zahtijeva da se rang lista mora odobriti od Vlade i Parlamenta FBiH, a tek nakon toga konačnu odluku donosi Skupština društva. Mišljenja je da će se već do kraja godine potpisati ugovor sa strateškim partnerom.

Podsjećamo da projekat predviđa snagu bloka 350 MW, sa lokacijom izbeđu dva rudnička kopa u Banovićima, a strateški je cilj za RMU "Banovići" kao i za cjelokupnu oblast energetike u BiH, saopćeno je iz RMU "Banovići".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik