Otvorena vrata za finansiranje izgradnje infrastrukturalnih projekata od EU

Bez autora
Jul 30 2015

Završetkom višegodišnjeg procesa usvajanja prometne politike bit će otvorena vrata za finansiranje izgradnje infrastrukturalnih projekata od EU, koja je odvojila milijardu eura za sljedećih pet godina za infrastrukturno povezivanje regije Zapadnog Balkana u sklopu "connectivity agende“ pokrenute na samitu lidera zemalja Zapadnog Balkana u Berlinu prošle godine.Kako je navedeno iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH očekuje se da će se već na samitu lidera 27. augusta u Beču biti finalizirana lista prioritetnih projekata za narednih pet godina sa čijom realizacijom će BiH napraviti ogroman iskorak u smislu cestovne, željezničke, plovne i zračne povezanosti sa zemljama regije i Evropske unije.

Otvorena vrata za finansiranje izgradnje infrastrukturalnih projekata od EUZavršetkom višegodišnjeg procesa usvajanja prometne politike bit će otvorena vrata za finansiranje izgradnje infrastrukturalnih projekata od EU, koja je odvojila milijardu eura za sljedećih pet godina za infrastrukturno povezivanje regije Zapadnog Balkana u sklopu "connectivity agende“ pokrenute na samitu lidera zemalja Zapadnog Balkana u Berlinu prošle godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je navedeno iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH očekuje se da će se već na samitu lidera 27. augusta u Beču biti finalizirana lista prioritetnih projekata za narednih pet godina sa čijom realizacijom će BiH napraviti ogroman iskorak u smislu cestovne, željezničke, plovne i zračne povezanosti sa zemljama regije i Evropske unije.

Naime, delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su okvirnu transportnu politiku BiH za period 2015 – 2030. godine, a koju je predložilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Prethodno je tekst usvojilo Vijeće ministara, te Predstavnički dom PSBiH, a glasanjem delegata u Domu naroda postavljen je, ocjena je Ministarstva prometa i komunikacije BiH višegodišnji okvir za razvoj transportne infrastrukture, te je stvorena mogućnost za izradu prometne strategije i akcionih planova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik