NLB Montenegrobanka i Visa uveli Visa payWave tehnologiju beskontaknog plaćanja

Bez autora
Aug 01 2015

NLB Montenegrobanka objavila je pokretanje Visa payWave beskontaknog programa u Crnoj Gori. NLB Montenegrobanka je prva finansijska institucija u zemlji koja je svojim klijentima ponudila inovativnu Visa payWave tehnologiju beskontaknog plaćanja. Korisnici će od sada moći da brzo i sigurno plaćaju Visa beskontaknom karticom na svim mjestima prodaje koja prihvataju beskontaktnu tehnologiju. Prilikom plaćanja Visa payWave beskontaknom karticom korisnici jednostavno treba da približe karticu beskontaknom čitaču na POS terminalu, bez njenog provlačenja ili davanja kartice prodavcu. Visa payWave nudi brojne prednosti za korisnike i trgovce uključujući brzinu, efikasnost i sigurnost. Takođe, trgovci će moći brže da opslužuju veći broj mušterija, jer će redovi biti manji.

NLB Montenegrobanka i Visa uveli Visa payWave tehnologiju beskontaknog plaćanjaNLB Montenegrobanka objavila je pokretanje Visa payWave beskontaknog programa u Crnoj Gori. NLB Montenegrobanka je prva finansijska institucija u zemlji koja je svojim klijentima ponudila inovativnu Visa payWave tehnologiju beskontaknog plaćanja. Korisnici će od sada moći da brzo i sigurno plaćaju Visa beskontaknom karticom na svim mjestima prodaje koja prihvataju beskontaktnu tehnologiju.

Prilikom plaćanja Visa payWave beskontaknom karticom korisnici jednostavno treba da približe karticu beskontaknom čitaču na POS terminalu, bez njenog provlačenja ili davanja kartice prodavcu.

Visa payWave nudi brojne prednosti za korisnike i trgovce uključujući brzinu, efikasnost i sigurnost. Takođe, trgovci će moći brže da opslužuju veći broj mušterija, jer će redovi biti manji.

U okviru promocije beskontaknog plaćanja, NLB Montenegrobanka obezbijeđuje 1% - 3% povraćaja novca za sve korisnike NLB beskontaktnih kartica prilikom plaćanja na NLB POS terminalima. Akcija će trajati u periodu od 1. jula do 1. oktobra 2015. godine, a novac će biti vraćen na račun korisnika.

“Nova tehnologija u plaćanju omogućiće našim klijentima još jednostavnije planiranje prilikom kupovine i kod upravljanja vlastitim finansijama. Smatrali smo da je najbolji način da prednosti nove tehnologije platnih kartica promovišemo kroz posebne koristi za naše korisnike kartica, kroz akciju povraćaja od 1% do 3% od svakog plaćenog računa na NLB terminalima prilikom kupovine. Osim toga, posebno nas raduje što smo u prethodnom periodu omogućili da se karticama iz naše ponude može kupovati na rate u zemlji i inostranstvu, kao i što smo unaprijedili saradnju sa velikim brojem trgovaca naših Popust partnera, kod kojih klijenti NLB Banke mogu ostvariti posebne popuste do 15%“, izjavio je Dino Redžepagić, izvršni direktor u NLB Banci.

Kako bi plaćanje bilo još lagodnije i brže, za transakcije do 15 EUR verifikacija unošenjem PIN-a ili potpisom nije potrebna. Korisnik treba samo da prisloni karticu terminalu za beskontaktno plaćanje i transakcija je obavljena za nekoliko sekundi. Zeleno svjetlo na lampici na čitaču i kratak zvučni signal označavaju uspješno obavljenu transakciju. Za sve iznose preko 15 EUR postupak plaćanja je isti, samo tada korisnik kartice mora unijeti PIN kod.

Vladimir Đorđević, regionalni menadžer kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu kazao je da je beskontaktna tehnologija sve prisutnija u Crnoj Gori i na drugim tržištima Jugoistočne Evrope, jer to rješenja obezbijeđuje niz prednosti ne samo za korisnike kartica, već i za prodavce, kao i privredu cijele zemlje.

“Moderne tehnologije utiču na sve aspekte naših života, a izuzetak nije ni industrija elektronskog plaćanja. Visa payWave menja dosadašnji način plaćanja i korisnicima omogućava potpuno novo iskustvo, koje je brzo, efikasno i sigurno. Stoga se nadamo da će Visa payWave uticati na veću upotrebu kartica, posebno na mestima prodaje gde se tradicionalno plaća gotovinom, a pri čemu  su brzina i efikasnost važni: marketi, hipermarketi, benzinske pumpe, restorani brze hrane, šoping centri, taxi usluge. Takođe, nadamo se da će uvođenje beskontaktne tehnologije „otvoriti vrata“ novih trgovaca, koji će prihvatiti elektronska plaćanja“, istakao je Đorđević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik