Dalekovod: Dobit 6,9 milijuna kuna

Bez autora
Aug 01 2015

Konsolidirana neto dobit Dalekovoda u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 6,9 milijuna kuna, izvijestila je u petak ta tvrtka u financijskom izvještaju. U njemu se napominje da je dobit nastala iz redovnog poslovanja i nije usporediva s dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja od 217,8 milijuna kuna, koja je rezultat financijskih prihoda od 223,7 milijuna kuna nastalih uslijed sklapanja predstečajne nagodbe te izračuna fer vrijednosti financijskih instrumenata koji su iz nje proizišli. Ukupni konsolidirani prihodi Dalekovoda u prvih šest ovogodišnjih mjeseci iznosili su 571,4 milijuna kuna, (lani 690,5 milijuna), dok su ukupni rashodi povećani s lanjskih 481 milijun kuna, na 561,7 milijuna kuna. U prvom polugodištu Dalekovod grupa ostvarila je poslovne prihode od 483 milijuna kuna, što je na razini istog razdoblja 2014. godine. Sam Dalekovod d.d. u istom je razdoblju ostvario poslovne prihode od 338 milijuna kuna, također na razini prvog polugodišta 2014. godine.

Dalekovod: Dobit 6,9 milijuna kunaKonsolidirana neto dobit Dalekovoda u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 6,9 milijuna kuna, izvijestila je u petak ta tvrtka u financijskom izvještaju.

U njemu se napominje da je dobit nastala iz redovnog poslovanja i nije usporediva s dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja od 217,8 milijuna kuna, koja je rezultat financijskih prihoda od 223,7 milijuna kuna nastalih uslijed sklapanja predstečajne nagodbe te izračuna fer vrijednosti financijskih instrumenata koji su iz nje proizišli.

Ukupni konsolidirani prihodi Dalekovoda u prvih šest ovogodišnjih mjeseci iznosili su 571,4 milijuna kuna, (lani 690,5 milijuna), dok su ukupni rashodi povećani s lanjskih 481 milijun kuna, na 561,7 milijuna kuna.

U prvom polugodištu Dalekovod grupa ostvarila je poslovne prihode od 483 milijuna kuna, što je na razini istog razdoblja 2014. godine. Sam Dalekovod d.d. u istom je razdoblju ostvario poslovne prihode od 338 milijuna kuna, također na razini prvog polugodišta 2014. godine.

Uprava navodi kako su prihodi niži od planiranih zbog odgađanja radova, prvenstveno na domaćem tržištu te zbog odgode natječaja te u Ukrajini, zbog tamošnje političke situacije. U Dalekovodu očekuju da će radovi u Ukrajini biti u potpunosti realizirani do kraja godine.

Dodaje se da je značajan utjecaj na financijske rezultate u prvom polugodištu imala fluktuacija ukrajinske valuta grivnje, s pozitivnim neto efektom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik