Slovenija prvi put izdala obveznicu s 30-godišnjim dospijećem

Bez autora
Aug 01 2015

Slovenija je izdala državne obveznice nominalne vrijednosti 300 milijuna eura s 30-godišnjim dospijećem i uz godišnju kamatnu stopu od 3,125 posto, objavilo je u petak ministarstvo financija. Riječ je o prvim slovenskim obveznicama plasiranom na međunarodno tržište koje se izdaju na 30 godina. Postupak izdavanja slovenskih obveznica vodila je banka Goldman Sachs International, a u strukturi investitora koji su obveznicu kupili dominiraju fondovi i banke. Preko dvije trećine obveznica kupili su investitori iz Njemačke, a slijede slovenski i austrijski ulagači. U slovenskom ministarstvu financija navode da je kredit uzet zbog popravljene situacije Slovenije na međunarodnom financijskom tržištu, a kao i zajam veći od milijarde eura, uzet prošlog mjeseca, poslužit će se servisiranje proračunskih potreba u idućoj godini.

Slovenija prvi put izdala obveznicu s 30-godišnjim dospijećemSlovenija je izdala državne obveznice nominalne vrijednosti 300 milijuna eura s 30-godišnjim dospijećem i uz godišnju kamatnu stopu od 3,125 posto, objavilo je u petak ministarstvo financija.

Riječ je o prvim slovenskim obveznicama plasiranom na međunarodno tržište koje se izdaju na 30 godina.

Postupak izdavanja slovenskih obveznica vodila je banka Goldman Sachs International, a u strukturi investitora koji su obveznicu kupili dominiraju fondovi i banke.

Preko dvije trećine obveznica kupili su investitori iz Njemačke, a slijede slovenski i austrijski ulagači.

U slovenskom ministarstvu financija navode da je kredit uzet zbog popravljene situacije Slovenije na međunarodnom financijskom tržištu, a kao i zajam veći od milijarde eura, uzet prošlog mjeseca, poslužit će se servisiranje proračunskih potreba u idućoj godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik