Predstavljeni rezultati prve faze razvojnog projekta Kredo Krajina

Bez autora
Aug 01 2015

Razvojni projekat "Kredo Krajina" doprinio je povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća iz četiri sektora, a zahvaljujući jednoj marki koja je obezbijeđena tim putem firme su ulagale još tri sopstvenog kapitala. Ocijenjeno je to juče u Privrednoj komori RS, gdje su predstavljeni rezultati dosadašnjeg toka projekta. Za grant sredstva mogla su aplicirati privredna društva iz metalske, drvne, prehrambene i industrije kože i obuće, te jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije sa područja Krajine. U okviru prvog poziva realizovanog tokom prošle godine odobreno je 900.028 KM, čime je podržano otvaranje 117 novih radnih mjesta. U okviru drugog javnog poziva za sufinansiranje 35 projekata obezbijeđeno je 956.137 KM s ciljem da bude omogućeno zapošljavanje još 140 radnika. Maksimalan iznos grant sredstava po projektu je 30.000 KM.

Predstavljeni rezultati prve faze razvojnog projekta Kredo KrajinaRazvojni projekat "Kredo Krajina" doprinio je povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća iz četiri sektora, a zahvaljujući jednoj marki koja je obezbijeđena tim putem firme su ulagale još tri sopstvenog kapitala.

Ocijenjeno je to juče u Privrednoj komori RS, gdje su predstavljeni rezultati dosadašnjeg toka projekta. Za grant sredstva mogla su aplicirati privredna društva iz metalske, drvne, prehrambene i industrije kože i obuće, te jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije sa područja Krajine. U okviru prvog poziva realizovanog tokom prošle godine odobreno je 900.028 KM, čime je podržano otvaranje 117 novih radnih mjesta. U okviru drugog javnog poziva za sufinansiranje 35 projekata obezbijeđeno je 956.137 KM s ciljem da bude omogućeno zapošljavanje još 140 radnika. Maksimalan iznos grant sredstava po projektu je 30.000 KM.

Direktor sektora granskih udruženja u Privrednoj komori RS Pero Ćorić rekao je da su ova grant sredstva samo prvi korak koji će uticati na preduzeća da se lakše odluče na ulazak u nove projekte.

Direktor Agencije za razvoj preduzeća "Eda" Zdravko Miočić kaže da su ciljevi projekta bili otvaranje 200 novih radnih mjesta i povećanje konkurentnosti izvozno orijentisanih preduzeća iz navedenih industrijskih oblasti.

- Jedan vilj smo ostvarili jer će biti otvoreno i više od 200 novih radnih mjesta, a za povećanje konkurentnosti preduzeća na izvoznim tržištima je potrebno mnogo znanja, napora i sredstava - kaže Miočić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik