Izdate garancije za šest kredita

Bez autora
Aug 01 2015

Garantni fond, kojim upravlja Gradska razvojna agencija Banjaluka, u ovoj godini je izdao šest garancija na kredite u iznosu od 92.087 maraka za iznos kredita od 184.174 marke.Garantni fond je zamišljen kao instrument podrške razvoju sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, a sredstvima iz ovog fonda se omogućava kreditiranje svih preduzetnika koji imaju dobre projekte, a nemaju dovoljno vlastitih sredstava da ih realizuju, rekli su u Gradskoj upravi.

Izdate garancije za šest kreditaGarantni fond, kojim upravlja Gradska razvojna agencija Banjaluka, u ovoj godini je izdao šest garancija na kredite u iznosu od 92.087 maraka za iznos kredita od 184.174 marke.

- Garantni fond je zamišljen kao instrument podrške razvoju sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, a sredstvima iz ovog fonda se omogućava kreditiranje svih preduzetnika koji imaju dobre projekte, a nemaju dovoljno vlastitih sredstava da ih realizuju - rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da pravo na korišćenje garancije za kredit kod poslovne banke imaju privredna društva i samostalni preduzetnici.

- Najviši iznos pojedinačnog kredita je 50.000 KM, a garantni fond pruža garancije za polovinu odobrene sume kredita. Prioritet za odobravanje garancije imaju projekti koji osiguravaju dugoročno održiv viši nivo zapošljavanja radnika - istakli su u Gradskoj upravi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik