Šefovima draži roboti od ljudi

Bez autora
Aug 02 2015

Čak 70 odsto menadžera bi zaposlilo robota u svom timu, a polovina ispitanika ne bi imala osećaj griže savesti ako bi ljude zamenila veštačkom inteligencijom.Da se on pita, vaš šef bi vas vrlo rado zamenio robotom - zaključak je istraživanja agencije "Ekspert market". Čak 70 odsto menadžera bi zaposlilo robota u svom timu, a polovina ispitanika ne bi imala osećaj griže savesti ako bi ljude zamenila veštačkom inteligencijom.

Šefovima draži roboti od ljudiČak 70 odsto menadžera bi zaposlilo robota u svom timu, a polovina ispitanika ne bi imala osećaj griže savesti ako bi ljude zamenila veštačkom inteligencijom.

Da se on pita, vaš šef bi vas vrlo rado zamenio robotom - zaključak je istraživanja agencije "Ekspert market". Čak 70 odsto menadžera bi zaposlilo robota u svom timu, a polovina ispitanika ne bi imala osećaj griže savesti ako bi ljude zamenila veštačkom inteligencijom.

Šefovi veruju da su mašine bolje od ljudi u administraciji, odgovaranju na mejlove i telefonske pozive i pisanju izveštaja. Ne samo da su efikasnije u obavljanju zadataka garantujući stalno visok i uravnotežen nivo rada, nego ne bi odlazile na odmor, bolovanje, niti bi dale otkaz u nezgodnom trenutku.

Roboti su dobrodošli i u IT sektoru i u finansijama, dok zaposleni u kreativnim industrijama, kao što su marketing i dizajn, zasad ne treba da brinu jer su ispitanici rekli da mašine tu ne bi mogle da zamene ljude. Po mišljenju šefova, roboti ne mogu da zamene još jednu profesiju - šefove!

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik