Gugl prevodilac na još 20 jezika

Bez autora
Aug 02 2015

Kompanija Gugl je objavila novu verziju svoje aplikacije "Gugl prevodilac", dodajući 20 novih jezika za prevođenje odštampanog teksta koji se slika kamerom.Nova aplikacija "Word lens", može da prevodi veliki štampani tekst, uključujuci i natpise na uličnoj signalizaciji ili na nalepnicama na robi široke potrošnje, tako što se kamera na mobilnom telefonu usmeri na tekst. "Word lens" se aktivira otvaranjem aplikacije "Gugl prevodilac", i klikom na ikonu kamere a uređaj se drži ispred teksta.

Gugl prevodilac na još 20 jezikaKompanija Gugl je objavila novu verziju svoje aplikacije "Gugl prevodilac", dodajući 20 novih jezika za prevođenje odštampanog teksta koji se slika kamerom.

Nova aplikacija "Word lens", može da prevodi veliki štampani tekst, uključujuci i natpise na uličnoj signalizaciji ili na nalepnicama na robi široke potrošnje, tako što se kamera na mobilnom telefonu usmeri na tekst. "Word lens" se aktivira otvaranjem aplikacije "Gugl prevodilac", i klikom na ikonu kamere a uređaj se drži ispred teksta.

"Gugl prevodilac" će sada moći da prevede u realnom vremenu odštampan tekst na 27 različitih jezika, prenosi američki Forbs.

Novi jezici sa kojih i na koje je sada moguće prevoditi štampani tekst puetem "Gugl prevodioca" su bugarski, katalonski, hrvatski, češki, danski, holandski, filipinski, finski, mađarski, indonežanski, litvanski, norveški, poljski, rumunski, slovački, švedski, turski i ukrajinski, dok je na hindu i tai jezik moguć samo prevod sa engleskog.

U početku je dvosmerni prevod štampanih materijala bio moguć samo na sedam jezika - engleskom, francuskom, nemačkom, italijanskom, portugalskom, ruskom i španskom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik