Uskoro odobrenje za Heinekenovo preuzimanje Pivovarne Laško

Bez autora
Aug 03 2015

Konkurencijsko vijeće Slovenije trebalo bi u naredna dva ili tri mjeseca odobriti Heinekenu da preuzme Pivovarnu Laško. Iako je ugovor vrijedan 224 milijuna eura između dvije pivovare postignut još u travnju, Konkurencijsko vijeće Slovenije nije odmah odobrilo preuzimanje Pivovarne Laško. Kako javljaju slovenski mediji, ovo bi se moglo dogoditi najkasnije do listopada. Prema ugovoru, Heineken će platiti 25,56 eura po dionici Pivovarne Laško, a nakon što Konkurencijsko vijeće odobri preuzimanje, Nizozemci će u svom vlasništvu imati 51,11 posto dionica. Cijeli posao mogao bi koštati Nizozemce približno 400 milijuna eura s obzirom na dugovanja slovenske pivovare zbog kojih su morali ići u prodaju kompanije.

Uskoro odobrenje za Heinekenovo preuzimanje Pivovarne LaškoKonkurencijsko vijeće Slovenije trebalo bi u naredna dva ili tri mjeseca odobriti Heinekenu da preuzme Pivovarnu Laško.

Iako je ugovor vrijedan 224 milijuna eura između dvije pivovare postignut još u travnju, Konkurencijsko vijeće Slovenije nije odmah odobrilo preuzimanje Pivovarne Laško.

Kako javljaju slovenski mediji, ovo bi se moglo dogoditi najkasnije do listopada.

Prema ugovoru, Heineken će platiti 25,56 eura po dionici Pivovarne Laško, a nakon što Konkurencijsko vijeće odobri preuzimanje, Nizozemci će u svom vlasništvu imati 51,11 posto dionica.

Cijeli posao mogao bi koštati Nizozemce približno 400 milijuna eura s obzirom na dugovanja slovenske pivovare zbog kojih su morali ići u prodaju kompanije.

Ipak, za trećeg proizvođača piva u svijetu ovo neće biti neka velika insvesticija s obzirom na činjenicu da su već potrošili šest milijardi dolara na preuzimanje Pivare Tiger u Aziji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik