Britanska tvrtka kupuje udjel u hrvatskoj Generi

Bez autora
Aug 03 2015

Britanska tvrtka Dechra Pharmaceuticals PLC najavila je u ponedjeljak potpisivanje uvjetovanog ugovora o kupnji 63,3 posto dioničkog udjela u hrvatskoj Generi, koji daje 69 posto glasačkih prava, za što nudi 23,66 eura ili 179,60 kuna po dionici. Prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava, uvjetovana ponuda za kupnju dionica u vlasništvu većinskog dioničara zahtijeva od tvrtke Dechra i obveznu ponudu za preostale dionice tvrtke Genera. Obvezna ponuda postaje uvjet za preuzimanje u trenutku kad stekne ukupan broj dionica koje osiguravaju 75 posto glasova na glavnoj skupštini društva, navodi se u priopćenju.

Britanska tvrtka kupuje udjel u hrvatskoj GeneriBritanska tvrtka Dechra Pharmaceuticals PLC najavila je u ponedjeljak potpisivanje uvjetovanog ugovora o kupnji 63,3 posto dioničkog udjela u hrvatskoj Generi, koji daje 69 posto glasačkih prava, za što nudi 23,66 eura ili 179,60 kuna po dionici.

Prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava, uvjetovana ponuda za kupnju dionica u vlasništvu većinskog dioničara zahtijeva od tvrtke Dechra i obveznu ponudu za preostale dionice tvrtke Genera. Obvezna ponuda postaje uvjet za preuzimanje u trenutku kad stekne ukupan broj dionica koje osiguravaju 75 posto glasova na glavnoj skupštini društva, navodi se u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik