Sprind zabilježio rekordnu proizvodnju jufki i kolača, povećana prodaja hljeba i peciva

Bez autora
Aug 03 2015

Od janura do jula ove godine Sarajevska prehrambena industrija - Sprind d.d. zabilježila je rast prodaje jufke 56 posto u odnosu na isti period prošle godine. Ta članica AS Group povećala je u isto vrijeme i prodaju hljeba, peciva, kolača i mlinaca. Direktor Sprinda Memnun Trako izjavio je da su u julu postigli rekordnu proizvodnju jufke, te da su punim kapacitetom na obje proizvodne linije u tri radne smjene, čime su potvrdili da su lideri u proizvodnji jufke u BiH. Posebno smo zadovoljni što smo od januara do jula 2015., i pored velike konkurencije, uspjeli povećati prodaju hljeba i peciva 10 posto, a kadaifa i mlinaca 30 posto, u odnosu na isti period prošle godine, rekao je Trako. Podatak da je Sprind udesetostručio prodaju kolača pokazao je da se reaktiviranje proizvodnje svježih kolača pokazalo kao izuzetno uspješan poslovni potez, saopćeno je iz te kompanije.

Sprind zabilježio rekordnu proizvodnju jufki i kolača, povećana prodaja hljeba i pecivaOd janura do jula ove godine Sarajevska prehrambena industrija - Sprind d.d. zabilježila je rast prodaje jufke 56 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Ta članica AS Group povećala je u isto vrijeme i prodaju hljeba, peciva, kolača i mlinaca.

Direktor Sprinda Memnun Trako izjavio je da su u julu postigli rekordnu proizvodnju jufke, te da su punim kapacitetom na obje proizvodne linije u tri radne smjene, čime su potvrdili da su lideri u proizvodnji jufke u BiH.

- Posebno smo zadovoljni što smo od januara do jula 2015., i pored velike konkurencije, uspjeli povećati prodaju hljeba i peciva 10 posto, a kadaifa i mlinaca 30 posto, u odnosu na isti period prošle godine - rekao je Trako.

Podatak da je Sprind udesetostručio prodaju kolača pokazao je da se reaktiviranje proizvodnje svježih kolača pokazalo kao izuzetno uspješan poslovni potez, saopćeno je iz te kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik