Niče nova "Bosanka", posao za 250 radnika

Bez autora
Aug 03 2015

Benkons grupa iz Azerbejdžana uveliko gradi fabriku za preradu voća na mjestu nekadašnjih vojnih skladišta u Ševarlijama kod Doboja, a koja će nositi odavno zaboravljeno ime poznate dobojske "Bosanke". Planiramo zaposliti oko 250 radnika direktno, kaže Jaho Brzak, tehnički direktor fabriike za preradu voća Bosanka Doboj. Broj radnika će rasti i do 400 u sezoni, a kooperanata će biti oko 5.000. Prema Brzakovim riječima, riječ je o projektu za sada vrijednom više od 20 miliona evra, koji će na kraju dostići i cifru od 30 miliona evra. Izgradnja fabrike počela je u julu prošle godine, a početak proizvodnje, kako je ranije najavljivano, očekuje se do kraja 2015. Veliki broj nekadašnjih radnika u Doboju i okolini očekuje da će naći posao u ovoj fabrici.

Niče nova "Bosanka", posao za 250 radnikaBenkons grupa iz Azerbejdžana uveliko gradi fabriku za preradu voća na mjestu nekadašnjih vojnih skladišta u Ševarlijama kod Doboja, a koja će nositi odavno zaboravljeno ime poznate dobojske "Bosanke".

"Planiramo zaposliti oko 250 radnika direktno", kaže Jaho Brzak, tehnički direktor fabriike za preradu voća Bosanka Doboj.

Broj radnika će rasti i do 400 u sezoni, a kooperanata će biti oko 5.000.

Prema Brzakovim riječima, riječ je o projektu za sada vrijednom više od 20 miliona evra, koji će na kraju dostići i cifru od 30 miliona evra.

Izgradnja fabrike počela je u julu prošle godine, a početak proizvodnje, kako je ranije najavljivano, očekuje se do kraja 2015.

Veliki broj nekadašnjih radnika u Doboju i okolini očekuje da će naći posao u ovoj fabrici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik