Palilula perspektivna lokacija za investitore

Bez autora
Aug 03 2015

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će ove nedelje, u okviru projekta „Srpska slagalica“, biti predstavljena beogradska opština Palilula. U saopštenju se navodi da će zainteresovani moći da saznaju kako Palilula, koja je prva beogradska opština koja se promoviše na ovaj način, povezuje naučnika Milutina Milankovića, Adu Huju i čuvenu manifestaciju „Radost Evrope“. Potpredsednik Vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je, povodom ovog projekta, izjavila da slika Srbije ne sme i ne treba da bude samo slika glavnog grada. Udovički je, takođe, ukazala na to da je cilj Ministarstva da svaka opština i svaki grad u Srbiji imaju jednake šanse za razvoj i napredak. Predsednik opštine Palilula Stojan Nikolić rekao je da je ovaj projekat pozitivan primer upoznavanja javnosti sa kvalitetnim sadržajima o kojima se često veoma malo zna.

Palilula perspektivna lokacija za investitoreMinistarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će ove nedelje, u okviru projekta „Srpska slagalica“, biti predstavljena beogradska opština Palilula.

U saopštenju se navodi da će zainteresovani moći da saznaju kako Palilula, koja je prva beogradska opština koja se promoviše na ovaj način, povezuje naučnika Milutina Milankovića, Adu Huju i čuvenu manifestaciju „Radost Evrope“.

Potpredsednik Vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je, povodom ovog projekta, izjavila da slika Srbije ne sme i ne treba da bude samo slika glavnog grada.

Udovički je, takođe, ukazala na to da je cilj Ministarstva da svaka opština i svaki grad u Srbiji imaju jednake šanse za razvoj i napredak.

Predsednik opštine Palilula Stojan Nikolić rekao je da je ovaj projekat pozitivan primer upoznavanja javnosti sa kvalitetnim sadržajima o kojima se često veoma malo zna.

S obzirom na to da svaka beogradska opština ima neke svoje specifičnosti, zanimljivo je i korisno da i šira javnost bude sa njima upoznata, što će, zahvaljujući ovom projektu, moći da bude učinjeno i van granica naše zemlje, naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Palilula je po površini najveća opština u Beogradu – prostire se na 447 kvadratnih kilometara, a jedinstvena je i po tome što se njena teritorija nalazi i na levoj i na desnoj obali Dunava.

Samim tim, kako je dodao, potencijali ove opštine su značajni u svakom pogledu, budući da ona raspolaže velikim mogućnostima za dalji razvoj agroindustrije, stanogradnje, banjskog turizma, kao i sportsko-rekreativnog, nautičkog, lovnog i ribolovnog turizma.

Nikolić je ocenio da je veoma važno to što će posredstvom projekta „Srpska slagalica“ o opštini Palilula, njenim potencijalima i ostalim značajnim segmentima biti informisana i domaća i strana javnost.

Ministarstvo na ovaj način želi da predstavi javnosti Srbiju iz jednog drugačijeg, vedrijeg i zanimljivijeg ugla, i istovremeno upućuje poziv svim jedinicama lokalne samouprave da se pridruže daljoj promociji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik