Irska kompanija preuzela Holcim Srbija

Bez autora
Aug 03 2015

Irska kompanija CRH, inače planetarni proizvođač građevinskih materijala, danas je objavila da je dovršen proces preuzimanja Holcim Srbije i cementare Novi Popovac. Ova transakcija je deo globalnog dogovora na osnovu kojeg je CRH kupio određenu imovinu Lafarža i Holcima u ukupnoj vrednosti od 6,5 milijardi evra, navodi u saopštenju CRH i dodaje da današnji dan označava veliku prekretnicu za Holcim Srbiju i cementaru Novi Popovac, koji se pridružuju CRH Grupi, kao deo najveće ikada preduzete transakcije. Danas izražavamo toplu dobrodošlicu za 15.000 novih kolega koji se pridružuje CRH-u. Njihova stručnost i talenat u kombinaciji sa snagom trenutno zaposlenih, omogućavaju CRH-u da bude korak bliže svom cilju, a to je da postane vodeća svetska kompanija u industriji građevinskih materijala. Kompanije koje sada preuzimamo, a koje se odlično geografski uklapaju u postojeće operacije CRH-a, imaju snažnu performnsu u svojim oblastima rada, rekao je izvršni direktor CRH Albert Manifold.

Irska kompanija preuzela Holcim SrbijaIrska kompanija CRH, inače planetarni proizvođač građevinskih materijala, danas je objavila da je dovršen proces preuzimanja Holcim Srbije i cementare Novi Popovac.

- Ova transakcija je deo globalnog dogovora na osnovu kojeg je CRH kupio određenu imovinu Lafarža i Holcima u ukupnoj vrednosti od 6,5 milijardi evra, navodi u saopštenju CRH i dodaje da današnji dan označava veliku prekretnicu za Holcim Srbiju i cementaru Novi Popovac, koji se pridružuju CRH Grupi, kao  deo najveće ikada preduzete transakcije.

- Danas izražavamo toplu dobrodošlicu za 15.000 novih kolega koji se pridružuje CRH-u. Njihova stručnost i talenat u kombinaciji sa snagom trenutno zaposlenih, omogućavaju CRH-u da bude korak bliže svom cilju, a to je da postane vodeća svetska kompanija u industriji građevinskih materijala. Kompanije koje sada preuzimamo, a koje se odlično geografski uklapaju u postojeće operacije CRH-a, imaju snažnu performnsu u svojim oblastima rada. Integracija ove visokokvalitetne imovine, preuzete na osnovu procenjene atraktivne vrednosti i u pravo vreme, osnažiće naše prisustvo na mnogobrojnim ključnim tržištima i obezbediće nam nove platforme za strateški rast. To će nam dodatno poboljšati efikasnost, ubrzati proces inovacija i čak obezbediti bolju uslugu i našim kupcima, rekao je izvršni direktor CRH Albert Manifold.

Odluka CRH-a da kupi ove kompanije demonstrira poverenje u njihov snažan učinak i performansu u regionu. Sada kao deo CRH-a, one će imati pristup globalnoj kompanijskoj ekspertizi, najboljim praksama, inovacijama i veštinama čitave CRH Grupe.

Na globalnom nivou, transakcija će udvostručiti kapacitete proizvodnje cementa CRH-a i proširiti portfolio u agregatima i gotovim betonima. Kao rezultat, CRH postaje treća po veličini kompanija na svetu u industriji građevinskih materijala i druga u agregatima.

CRH će integrisati novopreuzetu imovinuna na 685 lokacija i u 11 zemalja, a ovaj process će biti direktno nadgledan od strane izvršnog direktora i višeg operativnog tima. Broj zaposlenih u CRH-u će se povećati za 15.000, tako da će ukupan broj biti 91.000 zaposlenih.

Akcionari CRH-a su odobrili ovu transakciju u martu 2015, a odobrenje Evropskekomisije je dobijeno u aprilu 2015. godine.

Inače, CRH je vodeća internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 91.000 ljudi na blizu 4.000 operativnih lokacija u 37 zemalja širom sveta.

Sa tržišnom kapitalizacijom od 22 milijarde evra, CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u Severnoj Americi i treća na svetu. Grupa ima lidersku poziciju u Evropi kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi. CRH je posvećen unapređenju u izgradnji okruženja kroz isporuku vrhunskih materijala i proizvoda za izgradnju i održavanje infrastrukture, stambenih i komercijalnih projekata. CRH se nalazi se na listi „Fortune 500”, i konstitutivni je član FTSE 100 indeksa i ISEQ 20 sa AmericanDepositaryShares kotiranim na NYSE.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik