Pošte Srpske u plusu 52.608 KM

Bez autora
Aug 04 2015

"Pošte Srpske" završile su prvo polugodište ove godine u plusu od 52.608 maraka, što je za oko 5.000 KM više nego u istom prošlogodišnjem periodu. U šestomjesečnom finansijskom izvještaju ovog preduzeća navedeno je da su prihodi iznosili 28,08 miliona, dok su rashodi bili 28,02 miliona maraka. U odnosu na prošlu godinu došlo je do rasta i prihoda i rashoda. U prvom polugodištu prošle godine prihodi "Pošta" bili su 26,15 miliona, dok su rashodi iznosili 26,10 miliona KM. Nepokriveni gubitak iz ranijih godina na kraju juna iznosio je 2,32 miliona, a obaveze preduzeća 19,05 miliona KM. Na dugoročne obaveze odnosi se 3,41 milion, a na kratkoročne 15,63 miliona KM. U "Poštama" su ponovo ukazali na problem nepoštivanja Zakona o poštanskim uslugama RS. Istakli su da nisu u mogućnosti da ostvaruju prihode u skladu sa ovim zakonom zbog toga što se pismonosne pošiljke, za koje je propisano da ih može prenositi samo pošta, ne dostavljaju njima, već ih firme dostavljaju samostalno putem kurira.

Pošte Srpske u plusu 52.608 KM"Pošte Srpske" završile su prvo polugodište ove godine u plusu od 52.608 maraka, što je za oko 5.000 KM više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

U šestomjesečnom finansijskom izvještaju ovog preduzeća navedeno je da su prihodi iznosili 28,08 miliona, dok su rashodi bili 28,02 miliona maraka. U odnosu na prošlu godinu došlo je do rasta i prihoda i rashoda. U prvom polugodištu prošle godine prihodi "Pošta" bili su 26,15 miliona, dok su rashodi iznosili 26,10 miliona KM.

Nepokriveni gubitak iz ranijih godina na kraju juna iznosio je 2,32 miliona, a obaveze preduzeća 19,05 miliona KM. Na dugoročne obaveze odnosi se 3,41 milion, a na kratkoročne 15,63 miliona KM.

U "Poštama" su ponovo ukazali na problem nepoštivanja Zakona o poštanskim uslugama RS. Istakli su da nisu u mogućnosti da ostvaruju prihode u skladu sa ovim zakonom zbog toga što se pismonosne pošiljke, za koje je propisano da ih može prenositi samo pošta, ne dostavljaju njima, već ih firme dostavljaju samostalno putem kurira.

- "Pošte Srpske" su pokrenule sudske postupke za nadoknadu štete po osnovu izgubljene dobiti, protiv preduzeća koja ne poštuju odredbe Zakona o poštanskim uslugama - navode u ovom preduzeću i dodaju da "Pošte" po tom osnovu imaju gubitke koji u skladu sa zakonom treba da se obezbijede iz budžeta RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik