Unapređenje stočarstva u Vojvodini

Bez autora
Aug 05 2015

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Branislav Bogaroški, uručio je 98 ugovora ukupne vrednosti preko 23 miliona dinara, korisnicima koji su dobili bespovratna sredstva na četiri konkursa za unapređenje stočarstva.Na konkursu za opremanje stočarskih farmi novac u ukupnom iznosu od 15,2 miliona dinara, dobio je 31 korisnik. Za unapređenje rada udruženja odgajivača stoke dodeljeno je tri miliona dinara za 25 korisnika, dok je za očuvanje i održivo korišćenje genetskih resursa domaćih životinja dva i po miliona dinara raspodeljeno za 25 korisnika.

Unapređenje stočarstva u VojvodiniPotpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Branislav Bogaroški, uručio je 98 ugovora ukupne vrednosti preko 23 miliona dinara, korisnicima koji su dobili bespovratna sredstva na četiri konkursa za unapređenje stočarstva.

Na konkursu za opremanje stočarskih farmi novac u ukupnom iznosu od 15,2 miliona dinara, dobio je 31 korisnik. Za unapređenje rada udruženja odgajivača stoke dodeljeno je tri miliona dinara za 25 korisnika, dok je za očuvanje i održivo korišćenje genetskih resursa domaćih životinja dva i po miliona dinara raspodeljeno za 25 korisnika. Konkursom za održavanje lokalnih i regionalnih izložbi stoke raspodeljeno je dva i po miliona dinara, a novac je dobilo 18 korisnika.

Potpredsednik Bogaroški je napomenuo da je za opremanje stočarskih farmi na raspolaganju ostalo još 50 miliona dinara, i pozvao vojvođanske poljoprivrednike da konkurišu za taj novac.

Takođe, na raspolaganju su još dva miliona dinara za unapređenje rada udruženja odgajivača stoke i taj konkurs će raspisan narednih dana, kazao je Bogaroški i najavio da je će na jesen biti raspisan i konkurs za umatičenje i slekcijske mere u stočarstvu.

Bogaraoški je još najavio i da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u petak, 7. avgusta 2015, organizuje okrugli sto o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji je u procesu javne rasprave. Poziv za učešće na okruglom stolu upućen je udruženjima poljoprivrednih proizvođača, poljoprivrednim proizvođačima, građanima, narodnim i pokrajinskim poslanicima, stručnim i naučnim institucijama, medijima i drugim zainteresovanim subjektima za pitanja koja se uređuju ovim Zakonom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik