Naredne godine počinje gradnja na Maljeviku

Bez autora
Aug 08 2015

Gradnja luksuznog turističkog naselja na Maljeviku počeće naredne godine, potvrdio je za Vikend novine ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović. Investitor je odmah uplatio opštini Bar 32 miliona eura za zemljište, ali zbog niza problema i izmjena detaljnog urbanističkog plana godinama nije mogao da počne da gradi kompleks. Ključno je da se definiše odnos između opštine i investitora u dijelu poravnanja oko komunalne naknade. Vjerujem da će se to desiti u mjesecima nakon odmora kako bi projekat mogao da dobije podršku opštinskog parlamenta i da naredne godine počnu aktivnosti. Ovo je za Crnu Goru veoma važan projekat u koji zajedno sa Kraljičinom plažom treba da se uloži oko 400 miliona eura, rekao je Gvozdenovć.

Naredne godine počinje gradnja na MaljevikuGradnja luksuznog turističkog naselja na Maljeviku počeće naredne godine, potvrdio je za Vikend novine ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

Investitor je odmah uplatio opštini Bar 32 miliona eura za zemljište, ali zbog niza problema i izmjena detaljnog urbanističkog plana godinama nije mogao da počne da gradi kompleks.

"Ključno je da se definiše odnos između opštine i investitora u dijelu poravnanja oko komunalne naknade. Vjerujem da će se to desiti u mjesecima nakon odmora kako bi projekat mogao da dobije podršku opštinskog parlamenta i da naredne godine počnu aktivnosti. Ovo je za Crnu Goru veoma važan projekat u koji zajedno sa Kraljičinom plažom treba da se uloži oko 400 miliona eura”, rekao je Gvozdenovć.

Realizacijom projekta na Maljeviku Crna Gora bi, dodao je ministar, ostvarila nekoliko velikih benefita.

“Prvo, u našu državi bi bilo uloženo 300 miliona eura, zatim prihodi u budžetu bi bili znatno povećani, a izgradnjom luksuznog turističkog kompleksa posao bi našlo minimum 300 crnogorskih građana”, istakao je Gvozdenović.

Prema ugovoru, investitor će u uvali, u čijoj zaleđini je decenijska borova šuma, graditi hotelske kapacitete površine 80.000 metara kvadratnih, turističke apartmane, renta vile površine, zatim marinu i sve prateće ugostiteljske objekte koji će zadovoljiti kategorizaciju od četri i pet zvjezdica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik