Novi propisi o evidentiranju prometa robe

Bez autora
Aug 16 2015

Žarko Malinović, vd pomoćnika ministra u sektoru trgovine najavio je donošenje novog Pravilnika o evidentiranju prometa robe kojim se predviđa mogućnost da se roba evidentira i kroz KEPU knjigu (Knjiga evidencija prometa robe i usluga) i elektronskim putem, sa dugoročnijim ciljem da se evidentiranje potpuno digitalizuje.Polako se stvaraju uslovi za to s obzirom da sve više učesnika u trgovini na malo raspolaže softverskom podrškom, samostalno ili sa računovođama, dodao je Žarko Malinović.

Žarko Malinović, vd pomoćnika ministra u sektoru trgovine najavio je donošenje novog Pravilnika o evidentiranju prometa robe kojim se predviđa mogućnost da se roba evidentira i kroz KEPU knjigu (Knjiga evidencija prometa robe i usluga) i elektronskim putem, sa dugoročnijim ciljem da se evidentiranje potpuno digitalizuje.

Polako se stvaraju uslovi za to s obzirom da sve više učesnika u trgovini na malo raspolaže softverskom podrškom, samostalno ili sa računovođama, dodao je Žarko Malinović.

Malinović, koji je predsednik radne grupe za izradu novog Pravilnika o evidenciji prometa robe, rekao je da će finalna verzija ovog dokumenta, u koji će biti ugrađeni konkretni predlozi učesnika sednice Odbora Udruženja za trgovinu PKS, biti gotova do kraja meseca.

Radnu grupu čine predstavnici ministarstava trgovine, privrede, finansija, Privredne komore Srbije, USAID-a, Saveza računovođa i revizora Srbije i Unije poslodavaca Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik