Rajfajzen gasi 15 filijala u Mađarskoj

Bez autora
Aug 19 2015

Austrijska bankarska grupacija Rajfajzen zatvoriće 15 poslovnica u Mađarskoj idućeg meseca, rekao je izvršni direktor Rajfajzena Hajnc Vidner. Rajfajzen će nakon najavljenog poteza u Mađarskoj imati 67 poslovnica i zapošljavati 2.000 radnika, rekao je Vidner, dodajući da banka ne planira dodatne mere štednje.Rajfajzen je u Mađarskoj u prvoj polovini godine ostvario profit od 1,8 milijardi forinti (5,8 miliona evra) u odnosu na gubitke od 26,2 milijarde forinti (84,7 miliona evra) iz istog perioda lane, dodao je Vidner.

Austrijska bankarska grupacija Rajfajzen zatvoriće 15 poslovnica u Mađarskoj idućeg meseca, rekao je izvršni direktor Rajfajzena Hajnc Vidner.

Rajfajzen će nakon najavljenog poteza u Mađarskoj imati 67 poslovnica i zapošljavati 2.000 radnika, rekao je Vidner, dodajući da banka ne planira dodatne mere štednje, prenela je agencija MTI.

Rajfajzen je u Mađarskoj u prvoj polovini godine ostvario profit od 1,8 milijardi forinti (5,8 miliona evra) u odnosu na gubitke od 26,2 milijarde forinti (84,7 miliona evra) iz istog perioda lane, dodao je Vidner.

Grupacija je u šest meseci zaključno sa junom zabeležila pad ukupne neto dobiti od 16 odsto na 288 miliona evra u poređenju sa 344 miliona evra iz istog perioda prošle godine. Banka je navela da u 2015. očekuje drugi godišnji gubitak zaredom zbog troškova procesa restrukturiranja koji je u toku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik