Raspisati novi tender za Duvanski kombinat

Bez autora
Aug 20 2015

Tender za prodaju Novog duvanskog kombinata proglašen je neuspjelim, a Savjet za privatizaciju zadužio je Tendersku komisiju da u što kraćem roku raspiše novi javni poziv za privatizaciju tog privrednog društva. Jedinu ponudu dostavila je kompanija "Montenegro duvan comerc" iz Mojkovca, no pošto u pregovorima sa ponuđačem nije usaglašen Predlog ugovora, Savjet je tender proglasio neuspjelim. Kako je saopšteno, novi, potencijalni investitori već su pokazali interesovanje. Savjet je usvojio i Izvještaj o rezultatima javnog tendera za valorizaciju dijela lokaliteta fabrike "Gornji Ibar" Rožaje, sa predlozima ugovora o kupoprodaji i investiranju jednog, kao i zakupu drugog dijela imovine, za koji je ponudu dostavila kompanija "Sancakli Mobiliya Agactic. A.S." iz Turske.

Tender za prodaju Novog duvanskog kombinata proglašen je neuspjelim, a Savjet za privatizaciju zadužio je Tendersku komisiju da u što kraćem roku raspiše novi javni poziv za privatizaciju tog privrednog društva.

Jedinu ponudu dostavila je kompanija "Montenegro duvan comerc" iz Mojkovca, no pošto u pregovorima sa ponuđačem nije usaglašen Predlog ugovora, Savjet je tender proglasio neuspjelim.

Kako je saopšteno, novi, potencijalni investitori već su pokazali interesovanje.

Savjet je usvojio i Izvještaj o rezultatima javnog tendera za valorizaciju dijela lokaliteta fabrike "Gornji Ibar" Rožaje, sa predlozima ugovora o kupoprodaji i investiranju jednog, kao i zakupu drugog dijela imovine, za koji je ponudu dostavila kompanija "Sancakli Mobiliya Agactic. A.S." iz Turske.

Za kupovinu pokretne i nepokretne državne imovine, ponuđač je ponudio 400 hiljada eura, dok je nadoknada za zakup zemljišta, objekata i pripadajuće pokretne imovine 6.976,8 eura godišnje, odnosno šezdeset eurocenti po kvadratnom metru zakupljenog zemljišta.

Ponuđač se obavezao da u proizvodne kapacitete investira minimalno 5,36 miliona eura, od čega u adaptaciju (rekonstrukciju) postojećih objekata 986.000 eura, a u obrtna sredstva za potrebe proizvodnog procesa 4,4 miliona eura.

Na predlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Savjet je razmatrao i prihvatio Informaciju o realizaciji Ugovora za privatizaciju Društva “Jadran” Perast i Predlog aneksa II tog ugovora. Predloženim Aneksom je definisan novi rok za realizaciju Investicionog programa i biznis plana, vrijednog 10 miliona eura, koji počinje teći danom potpisivanja Aneksa i koji će trajati 48 mjeseci.

Realizacija Plana privatizacije u prvom polugodištu 2015. bila je takođe predmet pažnje na današnjoj sjednici.

"Usvajajući Izvještaj, Savjet je konstatovao da je svoj rad i aktivnosti usmjerio na stvaranje uslova i ambijeta na otpočinjanju tenderskog procesa valorizacije turističkih potencijala i relizacije kapitalnih projekata. Uspješno je realizovano više tenderskih procedura, kao što su tender za privatizaciju Montenegro defence industry, prodaja akcija u društvu Poliex AD Berane i prodaja i davanje u zakup imovine Hotela Park u Bijeloj, čime je ostvaren prihod u iznosu od 3.087.112 eura, uz ugovorene investicije vrijedne 7,400.000 eura. Istovremeno, Savjet je konstatovao da su tenderske komisije realizovale aktivnosti u skladu sa planiranom dinamikom. Polazeći od zahtjeva skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, Savjet je donio Rješenje kojim se članovima tog skupštinskog tijela omogućava pristup tajnim podacima Savjeta, kada im je to potrebno u vršenju nihovih funkcija, odnosno poslova i zadataka", saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću.

Vlada je odobrila prodaju većinskog državnog paketa akcija Instituta Simo Milošević britansko-američkom konzorcijumu "International Wellness Group Limited" za 10 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik