Odobrena prodaja Instituta Igalo

Bez autora
Aug 20 2015

Vlada je odobrila prodaju većinskog državnog paketa akcija Instituta Simo Milošević britansko-američkom konzorcijumu "International Wellness Group Limited" za 10 miliona eura. Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, na danas održanoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade i Savjeta, Milo Đukanović, usvojio je izvještaj Tenderske komisije o rezultatima tendera za prodaju 56,5 posto akcijskog kapitala u Institutu „Dr Simo Milošević", sa Predlogom ugovora o kupoprodaji akcija. U pregovorima sa “International Wellness Group Limited”, koja je jedina dostavila ponudu, Tenderska komisija je usaglasila osnovne elemente Ugovora koji uključuju prodajnu cijenu od 10.025.306 eura i obavezu ponuđača da realizuje minimalna investiciona ulaganja od 50 miliona eura u roku od pet godina od preuzimanja Društva.

Vlada je odobrila prodaju većinskog državnog paketa akcija Instituta Simo Milošević britansko-američkom konzorcijumu "International Wellness Group Limited" za 10 miliona eura.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, na danas održanoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade i Savjeta, Milo Đukanović, usvojio je izvještaj Tenderske komisije o rezultatima tendera za prodaju 56,5 posto akcijskog kapitala u Institutu „Dr Simo Milošević", sa Predlogom ugovora o kupoprodaji akcija.

U pregovorima sa “International Wellness Group Limited”, koja je jedina dostavila ponudu, Tenderska komisija je usaglasila osnovne elemente Ugovora koji uključuju prodajnu cijenu od 10.025.306 eura i obavezu ponuđača da realizuje minimalna investiciona ulaganja od 50 miliona eura u roku od pet godina od preuzimanja Društva.

Ponuda uključuje i investiciju u medicinsku opremu u iznosu od 10 miliona eura, u skladu sa Investicionim planom.

Ponuđač se, takođe, obavezao da sprovede program zapošljavanja iz svoje ponude i obezbijedi primjenu postojećeg kolektivnog ugovora najmanje tri godine od preuzimanja Kompanije, uz zaštitne mehanizme za neizvršavanje obaveza po tom osnovu.

“Savjet je ocijenio da navedena ponuda predstavlja dobar model valorizacije potencijala tog lokaliteta, budući da obezbjeđuje prijeko potrebne investicije i značajno unapređuje osnovnu djelatnost Instituta, čime ga pozicionira visoko na mapi turističko - zdravstvene ponude. Polazeći od te ocjene, Savjet je usvojio Predlog ugovora o kupoprodaji akcija i uputio ga Vladi na razmatranje i usvajanje”, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću.

Iz kluba odbornika SNP-a Herceg Novi, ranije danas, saopšteno je da će tražiti hitnu sjednicu Skupštine opštine i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, ukoliko Savjet za privatizaciju ne poništi tenderski postupak za privatizaciju Instituta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik