Japanske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji

Bez autora
Aug 20 2015

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa ambasadorom Japana u Srbiji Đuićijem Takaharijem i tom prilikom izrazio nadu da će se tokom njegovog mandata dodatno ojačati i unaprediti politički i ekonomski odnosi dveju zemalja.Sertić je ukazao na to Vlada Srbije čini velike napore u cilju poboljšanja investicione klime i većeg prisustva investitora iz Japana, ističući da je upravo japansko znanje i iskustvo od velikog značaja za dalji razvoj srpske privrede.

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa ambasadorom Japana u Srbiji Đuićijem Takaharijem i tom prilikom izrazio nadu da će se tokom njegovog mandata dodatno ojačati i unaprediti politički i ekonomski odnosi dveju zemalja.

Sertić je ukazao na to Vlada Srbije čini velike napore u cilju poboljšanja investicione klime i većeg prisustva investitora iz Japana, ističući da je upravo japansko znanje i iskustvo od velikog značaja za dalji razvoj srpske privrede.

On je istovremeno preneo zahvalnost na podršci koju Japan pruža Srbiji, i izrazio nadu da će se usvajanjem novog zakona o ulaganjima stvoriti uslovi da veći broj japanskih kompanija prepozna interes i posluje u Srbiji.

Takahara je, naglašavajući ključnu ulogu Srbije u regionu jugoistočne Evrope, rekao da Vlada Japana izuzetno ceni napore Vlade Srbije na planu privrednih reformi.

On je Sertiću preneo pohvale japanskih zvaničnika za dosadašnje privredne reforme i nastojanja da se produbi srpsko-japanska ekonomska saradnja.

Visoko cenimo sprovođenje reformskih mera Vlade Srbije u cilju ekonomskog razvoja, objasnio je ambasador i dodao da su japanske kompanije, koje su već duže vreme prisutne na srpskom tržištu, veoma zadovoljne uslovima poslovanja, ali i kvalitetom radne snage.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik